Gå til sidens hovedinnhold

Google satser på finans

Google lanserer stadig nye tjenester for å supplere selskapets søkemotor. I dag lanseres en finanstjeneste.

I dag lanseres Google Finance. Som vanlig fra Google er dette en beta-versjon, altså en ikke helt ferdig utgave.

Google Finance er foreløpig orientert mot det amerikanske markedet, og vil konkurrere med finansdelen av portaler som Yahoo, MSN og AOL, samt med mer spesialiserte tjenester som Marketwatch og TheStreet.

Foreløpig virker ikke Googles finanstjeneste veldig nyskapende i forhold til dem som allerede er der ute. Nyhetene er ikke egenproduserte, men består av linker til andre tjenester, slik det også er på nyhetstjenesten Google News.

Fine grafer
Grafene er imidlertid ganske fiffige. For det første er nyheter merket av på graflinjen, så man lett kan se når nyhetsmeldinger påvirker kursene. For det andre kan man dra i grafene for å endre tidshorisonten gradvis.

Søket er, som man kan forvente, bedre enn det meste man ser på finansnettsteder. Man slipper for eksempel å huske kryptiske tickerkoder for å finne en aksje.

Ellers har den stort sett den informasjonen man forventer, men i god Google-ånd består en god del av dette av linker til andre tjenester, også til konkurrenter som Yahoo og TheStreet.

Satser bredt
Google Finance er det siste skuddet i den stadig tettere trekronen som har spredd seg ut fra den stammen som dannes av Googles markedsledende søketjeneste.

Selv om den første siden man møter hos Google er svært naken - for å være rask å laste - finnes etter hvert svært mange tjenester hvis man klikker seg videre. Både diskusjonsgrupper, satellittbilder, e-post, prissammenligning, kart, fotoalbum og en rekke andre tjenester tilbys nå av Google.

Det er tydelig at Google satser hardt på å bruke den superpopulære søketjenesten som en brekkstang til å få en dominerende posisjon på så godt som alle viktige områder på nettet, selv om det foreløpig er uklart om de lykkes med å bli dominerende også på andre områder enn søk.

Onde tunger vil kanskje si at det blir slik når man sitter på en uhorvelig mengde kontanter - 8 milliarder dollar ved nyttår - og alle forventer at man skal levere eventyrlig vekst i årene fremover for å forsvare markedsverdien på rundt 100 milliarder dollar.

Her finner du Google Finance.

Reklame

Halv pris hos Ferner Jacobsen

Kommentarer til denne saken