Gå til sidens hovedinnhold

Google skatter kun for én promille av inntektene i Norge

Det anslås at Google solgte reklame for 1,9 milliarder kroner i Norge i fjor. Skatten endte på 1,9 millioner kroner.

Forklaringen på den lave skatten er at reklameinntektene føres ut av landet og inn i Googles irske selskap, før pengene flyttes videre i en intrikat reise som resulterer i at selskapet knapt skatter av pengene, skriver Dagens Næringsliv.

Det er digitalbyråret iProspect som estimerer at Google solgte reklame for 1,9 milliarder kroner i fjor. Google vil ikke kommentere regnskapstallene utover det som er offentliggjort, opplyser PR-avdelingen til Dagens Næringsliv.

Gode nyheter for giganten Google er samtidig dårlig nytt for norske medier, som sliter med dramatisk bortfall av reklameinntekter. Norske aviser har gjort kutt i milliardklassen de siste årene.

Arbeiderpartiets byrådslederkandidat i Oslo Raymond Johansen åpnet denne uken for politisk TV-reklame, som er forbudt i dag, fordi partiet ikke lenger nådde fram med sine saker og sitt budskap i mediene.

Johansen sier at han i utgangspunktet ikke er tilhenger av politisk reklame på TV, men «med den situasjonen vi er i nå, mener jeg at dette også må kunne diskuteres i et demokratisk perspektiv».

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken