Om du trodde at alle annonser på Google sender deg videre til en legitim side så må du tro om igjen. Websense går nå ut og advarer mot to forskjellige taktikker som utnyttes gjennom Google-annonser som infiserer datamaskinen din med skadelig programvare.

Alt ser legitimt ut
I det ene tilfellet lenkes er det en falsk Download.com-nettside, som ser helt lik ut som originalen, som skal la deg laste ned det meget populære pakkeprogrammet WinRar i registrert versjon. Nedlastingen av programmet går som den skal, og det samme gjør installasjonen og alt ser vel ut.

Derimot så er installasjonsfilen du laster ned en smule forandret. For det første viser den en totalt meningsløs feilmelding en gang i minuttet bare for å irritere deg.

I tillegg endrer den på innstillingene til systemet ditt slik at du blir videresendt til en nettside som utgir seg for å være fra Microsoft. Hit blir du videresendt hver gang du forsøker å besøke en rekke legitime, kjente nettsider som Google, Facebook, MSN og YouTube.

Krever at du kjøper programvare
På den nettsiden blir det hevdet at du er infisert skadelig programvare, og at du må laste ned «AntiSpyware 2008». Dette programmet krever at du må betale nesten 40 dollar for å fjerne den skadelige programvaren.

Les også: Falsk antivirus er et stort problem

Denne påstanden kan man for så vidt argumentere for at er riktig, for på dette tidspunktet er maskinen infisert med skadelig programvare. Men det falske antivirusprogrammet fjerner ingen sikkerhetstrusler, og vil bare ta pengene dine.

WinZip-svindel
I en annen falsk lenke i Google-annonser er det noen som forsøker å få deg til å laste ned det famøs «adware»-programmet Zango. Dette gjør de ved å tilby gratis nedlasting av WinZip. Det eneste du trenger å gjøre for å få det gratis er å installere en verktøylinje i Internet Explorer som gir deg masse reklame og spionerer litt på hva du driver med, melder ZDnet.

WinZip er et av de mer kjente pakkeprogrammene, men tar betalt for funksjoner som du ellers får gratis i andre bedre gratisprogrammer.

Les også: De 55 beste gratisprogrammene

Mye penger å tjene
Årsaken til at dette sprer seg gjennom annonsenettverk som Google er at selskaper som Zango og de falske antivirusselskapene betaler svært godt for hver bruker som «rekrutteres» til deres tjenester. Dermed er det god butikk for noen som ønsker å tjene noen raske penger å pakke sammen noen populært sammen med denne typen programvare, og bruke penger på å markedsføre det som noe annet enn det egentlig er.

Sørg derfor for å alltid laste ned gratisprogrammer fra hjemmesiden til produsenten eller offisielle nedlastingssider. Er du usikker, gjør noen ekstra søk for å se hva du egentlig laster ned.