HTML EMBED

I Googles hemmelige laboratorium Google X i California, har man utviklet produktet som de vil skal revolusjonere verden.

Vi snakker naturligvis om Googles nye interaktive og «utvidet virkelighet»-briller.

Brillene har fått navnet Google Glass og har vært en snakkis på nettet sidene ryktene om dem dukket opp i desember 2011.

Nå har den amerikanske avisen The Wall Street Journal fått testet en prototype av brillene, samtidig som første video som er filmet ved bruk av brillene lanseres.

Videoen er filmet under moteuken i New York av motedesigner Diana von Fürstenberg.

Videosnutten til Fürstenberg kan du se øverst i artikkelen.

HTML EMBED

Som en smarttelefon

Google Glass blir som en smarttelefon å regne, og har et display over det ene øye. Brillene kan streame informasjon og tillater brukeren å sende og motta beskjeder via talekommandoer. Det er også en innebygd kamera for videoopptak og bilder.

Prosessor, minne og lagringskapasitet skal være på nivå med en vanlig Android-smarttelefon, og brillene skal derfor også fungere som telefon. Brillene skal også være utstyrt med kamera, GPS og bevegelsessensorer.

Med Googles briller foran øynene skal bilder fra den virkelige verden altså bli koblet opp mot informasjon fra Google, gjennom Google Goggles-teknologien. Eksempler er fakta om en bygning, brukeres vurdering av en vin, anmeldelser av filmer og bøker eller opplysninger om malerier på et museum. Og siden vi snakker om Google, naturligvis reklame.

Brillene skal også kunne kjenne igjen ansikter, og hente opp informasjon via sosiale nettverk.

Dette har ført til at brillene har fått kritikk leenge før de har blitt lansert. Kritikere mener at denne teknologien vil truet personvernet.

Under kan du se en video av intervjuet og demonstrasjon av brillene med en av grunnleggerne av Google og leder for Google X, Sergey Brin.

HTML EMBED

Skuffet

Journalist Spencer Ante, som fikk prøve brillene, skriver at han var skuffet over prototypen, mye fordi programvaren i brillene ikke er ferdige enda. Dette førte til at mange av funksjonene brillene skal tilby ikke fungerte ordentlig.

Ifølge The Wall Street Journal håper Google å kunne selge brillene for rundt 1500 dollar, rundt 8500 kroner i dagens kurs.

Google planlegger å lansere brillene tidlig i 2013.

Her er en testvideo av hvordan brillene skal fungere i den «virkelige» verden.

HTML EMBED