At Google kaster seg på telefonmarkedet er muligens ikke overraskende, men kun de største synserne trodde at det kom til å komme en egen dings fra søkemotorgiganten. De aller fleste trodde at operativsystemet Android først og fremst var det Google ville gjøre.

Gjør som Apple
Nå viser det seg at utviklerne hos Google ikke bare har tenkt på operativsystem, men også på en telefon. Telefonen vil bli solgt direkte fra Google og gjennom utvalgte leverandører, akkurat som Iphone. Den er utviklet av «en stor mobilprodusent,» og kommer tidlig i 2010. I hvert fall om man skal tro mediebyråene i USA som har lekket at Google kommer med «en stor annonsekampanje i januar for et nytt produkt.»

Skal man tro verdens største IT-blogg, Techcrunch , så er det LG eller Samsung som lager telefonen. Det betyr likevel ikke at de vil lage designet. Alt fra telefonens utseende til hvordan den vil bære brukermessig er styrt fra Google.

En telefon som ikke er en telefon
Den største nyheten er likevel ikke at Google kommer med en telefon, men at telefonen ikke vil være en telefon. I hvert fall ikke slik Telenor eller Netcom tenker på det når det gjelder mobiltelefoner. Google sier selv at de ikke vil konkurrere på «det markedet.» Så hvordan kan man da lage en telefon uten å konkurrere med blant annet HTC som lager mange telefoner med operativsystemet Android?

En telefon som kun går med datatrafikk og ikke over mobilnettet. Allerede i dag tilbyr Google telefonnummer gjennom Google Voice, og det kan fort være at Android+Voice= Google-telefonen. En telefon som er alle dine telefoner, men kun med datatrafikk.

Kilder som Techcrunch har snakket med sier at den store mobiloperatøren AT&T er interessert i å tilby abonnement med kun datatrafikk, så spørsmålet er sikkert til slutt: Hvem gjør det først i Norge?

Med en telefon med verdens største søkemotor, gratis GPS, garantert optimalisert for surfing gjennom Chrome og med Google Voice så er det bare designet igjen....