(SIDE2): I filmen «Wall Street» fra 1987 spiller Michael Douglas finansmannen Gordon Gekko.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Med store mengder voks i håret og hardtslående sitater som «Lunch is for wimps» ble rollefiguren et slags ikon som senere har satt standarden for hårfrisyren til meglere og andre velbemidlede finansmenn.

Andre Gekko-sitater man gjerne finner gjengitt på nettet er blant andre:


«Greed is good.»


«What's worth doing is worth doing for money.»


«It's not always the most popular person who gets the job done.»


«If you need a friend, get a dog.»

Ble aktuell nok en gang
Filmens manusforfatter Stephen Schiff sa tidligere i høst til Reuters at «Wall Street» fortsatt er aktuell.

- Folk trodde at tiåret med grådighet var over. Men egentlig sluttet det aldri. Folk kom og sa om filmen: «Åh, den er så utdatert». Men så kom Bernie Madoff og tusenvis av andre som ham.

Spiller inn nummer to nå
Våren 2010 er det premiere på « Wall Street 2: Money Never Sleep », og Douglas er tilbake i rollen som Gordon Gekko. Med seg på laget har han blant andre Shia LaBeouf og Carey Mulligan.

Om sitatene fra denne filmen blir like klassiske som de fra den første filmen gjenstår å se, men de første bildene fra filmsettet i New York viser stilen til Gordon Gekko.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Han har blitt noe eldre, og sleiken er ikke like tettsittende som i de mest klassiske scenene fra den første filmen. Den er litt mer fluffy, men fortsatt mer en tydelig nok til at den kan gi en signaleffekt i årene fremover. En trøst for mange er det muligens også at den kan kombineres med relativt høye viker. . .