Gå til sidens hovedinnhold

Den ekte Gossip Girl

Inspirasjonen til Serena van der Woodsens karakter er en ekte sosietet.

(SIDE2): TV-serien Gossip Girl er kjent for sine bortskjemte rikmannsbarn, men muligens er ikke virkeligheten så langt unna.

Hadley Marie Nagel (19) sies å være inspirasjonen for Serena van der Woodsen i TV-serien - minus sexen og dopet.

Debut
Hagel er eneste barnet til den tyske grevinnen Susan Nagel, og etterkommer på farssiden til to av de som satte sin signatur på Uavhengighetserklæringen (det siste ifølge Hadleys mor, som også opererer som datterens talsperson).

Onsdag gjorde Hadley sin inntreden hun i New Yorks sosietetsliv.

Ikledt en fotsid hvit kjole, hvite hansker og med en blomsterbukett i hendene, debuterte hun under det 56. internasjonale debutantballet på ærverdige Waldorf Astoria, sammen med 29 andre håndplukkede unge jenter.

Lik
Hadley er som sin TV-motsats Serena opptatt av klær og design, med Ralph Lauren, Chanel og Manolo Blahnik blant favorittene - og har da også råd til det. Og hun har vandret i de innerste sosietetskretser siden hun var liten, og holder også selv veldige middagsselskaper.

Men selv forsøker hun å minimalisere betydningen av sin bakgrunn.

- Det betyr ingenting. Jeg tror man imponerer folk mer med sitt talent, med hvem du er, sier hun til nytimes.com.

Men selv om Hadley er mer ydmyk, der Serena nok vill bitchet - så er det flere likhetstrekk:

Foreldrene pleide å vante på Studio 54 og festet med hotellfolkene Hilton, og Hadley holder seg på sin side av Manhattan. Begge er 1.70 høye og har langt, naturlig blondt hår. Når det gjelder gutter, liker Hadley kjekke nerder, ifølge seg selv.

Flink
Men selv om Hadley Marie er av aristokratisk ætt, er det ikke derfor hun ble plukket ut til å debutere, slik det skjedde før i tiden. Nå velges jentene ut på grunn av det de har oppnådd - og det er en imponerende CV 19-åringen har å vise til - i sterk kontrast til Serena.

Hun ble i fjor tildelt et stipend til Johns Hopkins Universitetet (Noe som den gang overrasket henne, hun hadde nemlig ikke søkt), hun er redaktør bak en ny biografi om USAs fjerde president og hennes egen helt, James Madison, og hun var tidenes yngste lobbyist da hun som 17-åring søkte kongressens medlemmer for å få støtte til å reise et statlig minnesmerke for nevnte Madison.

- Vil spy
På John Hopkins studerer hun internasjonal historie og politikk, i tillegg til å studere sang - hun har akkurat spilt inn en CD med arier.

- Når du leser resymeet hennes, vil man bare spy, sier skibent og sosietetskjenner i vanity Fair, Vicky Ward.

- Jeg vil advare unge menn i New York. Hun er ikke en dame som vil la seg leke med.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

Kommentarer til denne saken