Gå til sidens hovedinnhold

Få «Gossip Girl»-stilen

Kopier de fantastiske antrekkene i serien. Dette gjør du.

(SIDE2): Mens vi venter på nye episoder og nye antrekk i den tredje sesongen av «Gossip Girl», tar vi en titt på stilen til tre av de fantastiske fashionistaene i serien.

Serena Van Der Woodsen:
Det er sagt at Serenas stil i serien er inspirert av Kate Moss. Hun blander både dyre designermerker og vintageklær for å skape en slags rocka «boho chic»-stil . Dette er en avslappet hippie- og sigøynerinspirert stil som også Sienna Miller er kjent for. Serena blander også inn klassiske detaljer fra «the upper east side».

Det er noen nøkkelantrekk du må ha for å få stilen til Serena:

Blazer: Serena er har nesten alltid på seg en skreddersydd blazer eller en stram jakke. Om du vil bruke den som Serena er det et must at jakken er tettsittende.

Et perfect fit blazer passer både til jeans, kjoler og skjørt. Et tips er å kjøpe en billigjakke på for eksempel Hennes & Maurtiz, og sy den inn hos en skredder.

Skinny jeans: Serena har nesten alltid trange, skinny jeans med smale ben. Om du er like heldig med benbygningen som henne, er dette både sexy og veldig anvendelig.

Skinny jeans kan brukes både under tunikaer, skjorter og casual t-skjorter. Det er også fint til skoletter og pumps. Men passformen gjør ikke rompa smalere..

LES OGSÅ:Se, ekte Gossip-sko

Kjoler: Serena bruker mye minikjoler. Om du ikke vil vise for mye hud, kan du hive på noen glitrende tights eller svarte tykke strømpebukser. På kjolene hennes er det alltid noe som skiller seg ut. Se for eksempel etter nagler, perler, mønstre og andre uventede detaljer.

Tilbehør: Uansett om Serena har på seg en enkel t-skjorte og skinny jeans, er detaljene med på å skape et unikt antrekk. Tenk store, lange kjeder, gjerne flere forskjellige typer oppå hverandre for en bohemsk stil.

Topp antrekket med boots eller mer klassiske skoletter og pumps.

Hår: Langt, blondt og bølgete hår er Serenas signaturtrekk. Denne frisyren var faktisk den mest etterspurte hos amerikanske frisører i 2009. Selv bruker hun clip-on hair extensions i serien, så dette kan du vurdere om du har kortere hår.

Ta mousse i fuktig hår og crunch for å ut naturlige bølger, om du har de. Så krøller du håret ditt i forskjellige seksjoner, med en stor krølltang. Ikke tenk på at det skal være perfekt, det er noe av stilen. Avslutt med å buste det litt til, ta i litt lett hårspray, og du er klar. Du kan gjerne hive på et hårbånd med en knute i nakken også.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Blair Waldorf:
Blairs stil er klassisk, preppy og polert. Hun ser alltid ut som om hun kommer rett utfra et utstilligsvindu; antrekket er feilfritt og håret er alltid perfekt.

Kjoler og skjørt: Du finner nesten ikke en eneste episode der Blair bruker bukser. Hun bruker skjørt og kjoler uansett årstid, og matcher med tykke, ofte fargede, strømpebukser om vinteren og fantastiske pumps. Se etter kjoler med rysjer, blonder og søte belter. Hun er ikke en jeansjente, så hvis du vil kle deg som Blair — kast olabuksa. Bruk heller strømpebukser i hvitt, rødt, blått, brunt, grått eller gult.

Blair bruker ofte en ulike versjoner av den klassiske skoleuniformen, med matchende foldeskjørt, hvite skjorter og gjerne en sløyfe eller et slips i halsen. Du kan matche med fargede hårbånd eller hårbøyler, og strømpebukser i alle farger.

Blair har alltid en signaturfarge som skiller seg fra resten av antrekket, ofte rødt eller gult. Velg for eksempel et knallrødt belte, en gul kåpe eller en orange veske. Da blir ikke den klassiske stilen kjedelig i lengden. Blair er veldig jentete og liker feminine detaljer som sløyfer, rysjer, blonder og perler.

Hårbånd og hårbøyler: For å få stilen til Blair må du investere i masse hårbånd og hårbøyler. Gjerne i all verdens farger med sløyfer og mønstre, og i ulike stoffer som fløyel og silke. Gjerne også med detaljer som perler eller fargede steiner.

Hår: Blair har som regel fantastiske prinsessekrøller og superglatt, blankt hår med mye volum. Føn først håret glatt. Om du har krøller kan du godt rette ut håret for å få den skinnende blanke effekten. Del håret i medium store deler og krøll deretter kun de nederste delen av håret, og spray hver krølle så den holder seg. Avslutt med litt shinespray for et skinnende hår, og hiv gjerne på en hårbøyle for å få den ekte Blair-stilen.

(Den nye) Jenny Humphrey:
I sesong to forandret stilen til «Little J» seg ganske radikalt. Fra å være en liten Blair-kopi, har hun nå sin egen karakteristiske stil. Hun har blitt en rockerchick med innslag av sofistikerte detaljer som gjør henne til en ekte fashionista.

Plaid: Dette er Jennys favorittprint. Både skjorter, kjoler og skjørt er rutete. En rutete skjortekjole er et must for å få Jennys nye stil. Match gjerne med mørke strømpebukser, ankelstøvletter og lange kjeder(gjerne uekte perler).

Jenny bruker mye grått og svart. Dette er gode farger som passer til det meste annet du måtte ha i klesskapet dit fra før. Sort skinnjakke over en stor grå slitt t-skjorte, et stort kjede og skinnende tights er en god begynnelse på Jenny-stilen.

I tillegg til svart og grått har hun ofte små innslag av knall rosa eller lilla. Enten i form av et nesten neonfarget skjerf eller et underskjørt i rosa tyll. Det er med på å sprite opp det svarte og grå.

Hår og sminke: Jennys hår er mye mer rocka enn før, og øyensminken er mørkere. For å få hårfrisyren, er alt du trenger en flink frisør, en rettetang og god rufs. Jenny bruker også masse hatter og luer, så om du ikke vil klippe håret så hiv på deg en bowlerhatt eller en strikket lue i mørk lilla, svart eller grått. Avslutt med masse mørk svart øynesminke.

LES OGSÅ:Er dette et skjørt?

Det aller viktigste når du skal finne din egen stil er å finne ut hva som inspirerer deg. Det vi liker som individer er med på å forme antrekkene og stilen vår. Og finn deg gjerne et personlig signaturtilbehør som du kan identifisere deg med. Det er ofte lurest med et tidløst tilbehør, som kan følge deg gjennom mange sesonger. Enten det er Serenas lange kjeder, Blairs hårbøyler eller Audrey Hepburns perler.

Her kan du se noen bilder fra Gossip Girl-innspilling i New York:

2161

Kommentarer til denne saken