(LXUS.no) Det er sushi-bloggen Sushiordeath.com som har snublet over disse godsakene på internettet. Hvem som har tatt bildene, og om de faktisk ble spist er bloggeren og sushi-entusiasten, Karianne Hjallen, usikker på.

- Insekt-sushien er helt klart pent laget, men det ser ikke akkurat appetittvekkende ut likevel, sier Hjallen som har anmeldt hundrevis av sushi-restauranter over hele verden.

EKTE LUKSUS FINNER DU PÅ www.LXUS.no

Faktisk er ikke insekts-spising så uvanlig som man kanskje skulle tro. Gjennom titusener av år har mennesker overlevd på insekter. Amerikanske soldater trenes i å leve på insekter de finner i jungelen, men det er neppe på frivillig basis. Derimot er det utviklet egne gourmetskoler med insekter som basis-ingrediens, spesielt i Kina er dette velutviklet.

- Grekerne og romerne likte larver rørt ut i en blanding av larver og rødvin, sier Gene DeFoliart, professor ved universitetet i Wisconsin-Madison til Nationalgeographic.com.

Også i Det gamle testamente finnes avsnitt hvor det oppfordres til å spise biller og gresshopper.

Indianerne likte i tidligere dager å grille sirisser på bål. I dag er det helt vanlig å støte på gateselgere som tilbyr grillede gresshopper i Thailand og Kambodsja.

Japanerne anser fluelarver sautert i soya og sukker som en fin rett. Også maur brukes i flere tradisjonelle retter.

Flere kulturer spiser insekter fortsatt i dag, men tradisjonen står sterkes i Afrika, Asia, og Latin Amerika.

Det vi sjelden tenker på, er at reker, scampi, krabber og hummer som vi konsumerer gledelig her i vesten, alle er slektninger av insekter.

Mer om insekter som mat på nationalgeographic.com.