Skal du investere i en GPS-navigasjon til bilen må du ofte ut med nærmere et par tusen kroner for et skikkelig system. I tillegg kommer eventuelle ekstrautgifter for kart utover standardpakkene du vanligvis får med.

Gratis å kjøpe
Investeringen du må ut med kan du snart glemme. Google har nemlig lansert sin Maps Navigation. Systemet bruker mobilen din som GPS-navigatør og er en del av Google Maps for Mobile. Mobilsystemet vi snakker om er nesten selvfølgelig nok Googles Android-mobiler, som først og fremst i Norge er representert ved hjelp av HTC Magic og HTC Hero. Sannsynligvis får vi også snart se telefoner som Droid, som mobilselskapet Motorola har laget sammen med Verizon i USA.

Kostnaden vil bli bruk av nett.

Android 2.0
Systemet Google har lansert kommer på Android 2.0-telefoner og har alle funksjoner man er vant til å få fra kart. I tillegg bruker systemet Googles stadig oppdaterende kartfunksjon (test den på nett her) som inneholder tips fra brukerne og en ekstrem mengde med forretningsadresser.

GPS-navigasjonen gjennom Android-telefonene gir deg sving-for-sving - forklaringer med en kvinnelig stemme og er integrert med både satelittkart og gatekart. Du kan også søke gjennom hele veien du skal ta for å finne interessante steder å besøke (slik som bensinstasjoner eller restauranter). Du kan også legge adresser som hurtigvalg på din startskjerm på telefonen (slik som «hjem» og «jobb.»

Foreløpig er GPS-navigasjonen kun tilgjengelig i USA, men kjenner vi Google rett kommer dette også til et land veldig nær deg snart.

Google har lagt ut en del videoer på sin nettside som viser produktet:

HTML EMBED

Søk med stemmen:

HTML EMBED

Søk med «normal engelsk»:

HTML EMBED

Satelitt-nivå:

HTML EMBED

Vei-nivå:

HTML EMBED

Bruk i bilen:

HTML EMBED

Søk i ruten:

HTML EMBED