Gå til sidens hovedinnhold

Vant egen utstilling

Med sin lidenskap for tango og fotografi, forbløffet Marthe Walstad en samlet jury med bildeserien «Pasos de tango». Nå kan du se utstillingen på Galleri View.

GRÜNERLØKKA: – Det er lidenskap både i og bak bildene. I tillegg til at Marthes bilder er teknisk gode, er de også utrolig vakre, skryter Caroline Roka.

Koster skjorta

Sammen med Hans Fredrik Huuse stod hun bak fjorårets fotostunt der en hel bygård ble dekket av 600 fotografier tatt av både profesjonelle og amatører. Stuntet ble gjort i samarbeid med Galleri View i Markveien, og nå har Huuse og Roka, i samarbeid med gallerist Rigmor Fjeldstad, kåret den heldige vinner som få sin egen separatutstilling på galleriet.

– Det koster jo skjorta å ha sin egen separatutstilling, så det er en fantastisk fin premie å gi bort. Ikke minst er det morsomt å dytte noen ut i det som vi mener fortjener å få vist seg fram, fortsetter Roka.

Fantastisk mulighet

Selv har Walstad såvidt våget å drømme om å stille ut bildene sine, en gang i fremtiden. Den store dagen var nærmere enn hun noengang hadde trodd. Lørdag klokka 13 kan hun nemlig ønske velkommen til sin aller første separatutstilling.

– Dette er en fantastisk mulighet. Jeg har gått på fotoskole tidligere, men ser på meg selv mest som proff amatør, sier hun overveldet.

– Etter fotostuntet gikk vi (Huuse, Fjeldstad og Roka, journ. anm.) hver for oss og plukket ut de bildeseriene vi synes var best. Alle tre hadde Walstads tangobilder på blokka, forteller Roka entusiastisk.

– Det slo meg med én gang da jeg fikk vite at temaet for bildeseriene skulle være «Subkultur». Det måtte bli tango! Jeg har danset tango selv i mange år og tatt bilder på ulike tangofestivaler rundt om i verden, forteller Walstad.

Ingen nettingstrømper

Den ivrige fotografen lover at utstillingen er blottet for alle klisjeer rundt den opprinnelige argentiske dansen.

– Her er det ingen bilder av nettingstrømper, høye hæler eller menn i for stramme bukser, ler hun.

Primus motor Roka kan fortelle at hun allerede er i gang med å planlegge et nytt fotostunt i september.

– Det skal bli enda større, med enda flere fotografier og fotografer enn sist, lover hun.

Men først er det altså mulighet til å nyte Walstads bilder i galleriet i Markveien 24b. Utstillingen henger fram til 30. april.

Reklame

Mobilselskap kutter prisene - sjekk hvor mye du sparer i året