Det er i et innlegg i mandagens utgave av Dagsavisen at nestleder i Grünerløkka Arbeiderparti, Victoria Marie Evensen, bryter «stillheten og alle tanker om å være politisk korrekt».

Frykten
Evensen skriver at når natten senker seg, kommer frykten: «Som kvinne på Grünerløkka burde jeg slippe å bli befølt i Sofienbergparken, voldtatt ved Blå og dopet utenfor Farmers Market i Markveien».

De seneste hendelsene på Grünerløkka, som unge gutters beføling av jenter i Sofienbergparken, skremmer Evensen.

«(...) alle mine innvendinger og redsler har festet et godt grep om meg og jeg merker at frykten har blitt til mer enn en skygge i mørket, den har blitt til en følgesvenn. Det er frykten som gir meg større taxiregninger og økende aggresjon.»

Lei stillheten
«Jeg er lei stillheten og alle tanker om å være politisk korrekt. Så la meg si det på den brutale og lite humane måten: Hvorfor er det tilsynelatende akseptert i en rekke minoritetsmiljøer å utøve vold mot kvinner? Og hvor lenge skal vi skylde på kulturell kodeks, tradisjon og alle de andre unnskyldningene vi lirer av oss hver gang det begås et overgrep mot kvinner? Er det akseptabelt at jeg personlig bør ta en rekke forholdsregler, og at hvis jeg ikke gjør det kan jeg i bunn og grunn skylde meg selv?», skriver Evensen.

Ønsker bevis
Evensen ønsker seg innvandrermiljøer som står opp for både menn og kvinner og snakker om hva slags samfunn vi vil ha. Videre ønsker hun seg bevis for at det er mulig.

«Jeg tror at vi er likeverdige. Uavhengig av kjønn, legning, tro og bakgrunn. Jeg tror at kvinner kan være trygge i sin egen by og jeg tror på et samfunn der vold, voldtekt og trakassering ikke er et problem. Og når vi har problemer tror jeg vi kan løse dem. Men kjære dere menn, akkurat nå trenger jeg og alle andre kvinner bevis for at det er mulig».

Les flere nyheter hos iOslo.no