(SIDE2): Fire måneder er gått siden fyrstebryllupet i Monaco, og hverdagen har innhentet fyrsteparet. Skjønt hverdagslivet som fyrstelig er vel kanskje hakket mer glamorøst enn for de fleste av oss.

Onsdag var fyrst Albert og fyrstinne Charlene på plass i den canadiske storbyen Toronto for å åpne en minneutstilling til ære for hans mor, den Oscar-vinnende skuespillerinnen Grace Kelly – som ble fyrstinne Grace av Monaco.

Utstillingen heter «Grace Kelly: From Movie Star to Princess», og vises til slutten av januar 2012.

Gåtefull
Fyrstefamilien i Monaco har lånt ut en rekke gjenstander til utstillingen, som blant annet viser smykker, klær og personlige brev – blant annet korrespondanse med mesterregissøren Alfred Hitchcock, som brukte Grace Kelly i flere av sine filmer.

- Selv om Grace var en av de mest fotograferte kvinnene på 1900-tallet, fremstår hun fortsatt som gåtefull, sier kurator Noah Cowan ved TIFF Bell Lightbox til den canadiske avisen The Star.

- I alle faser av livet sitt ble hun et ikon – som filmstjerne, som brud, som prinsesse – og fortsatt er det vanskelig å vite hvem den ekte Grace Kelly er.

Døde i bilulykke
Lignende utstillinger har tidligere vært vist i Monaco og i London. Etter at utstillingen stenges i Toronto, sendes den til Australia før den returnerer til fyrstepalasset i Monaco.

Grace Kelly forlot Hollywood på toppen av sin karriere som filmstjerne, etter bare fem år i bransjen. I løpet av denne tiden rakk hun å spille inn elleve filmer, og ble belønnet med Oscar for «Bak kulissene» fra 1954.

Grace Kelly giftet seg med fyrst Rainier III av Monaco i 1956. Hun mistet livet i en bilulykke i 1982.