HTML EMBED

Du behøver ikke holde ut maratonlange flygninger og jetlag om du lengter etter sol og deilig ferieliv med eventyrlige opplevelser og minneverdig mat og drikke. Det er på tide å skylle av seg noen fordommer og gi Gran Canaria en ny sjanse.
For den populære øya er mer enn sørkystens kunstige turistbyer. Mye mer!
Om du kun reiser langs den store motorveien, kan Gran Canaria virke tørr, forsøplet og ulekker, men intet er fjernere fra sannheten. Det er bare det at folk her i mindre grad bryr seg om «mellomrommene», det vil si stedene der vindene samler søppel, der solen tørker ut alt liv, der tomme hus er overlatt til sin skjebne.
Tar du bare en liten avstikker, finner du nemlig et fascinerende landskap med en frodighet som lokker til seg botanikere fra hele verden, furuskoger og dramatiske fjellformasjoner med utsikt over vulkankrater og grønne daler.
Man glemmer dessuten ofte at det på Gran Canaria bor og jobber hundretusener av mennesker med behov som ikke skiller seg vesentlig fra våre der hjemme. Der, som her, finnes de som ved å sette pris på gourmetmiddager og eksklusive viner, og det er nok av dem som tilbyr det også. Trendy butikker lokker med det siste innen mote og design, og øyas regjering har satt av 720 millioner euro til et omfattende renoveringsprogram av 70-tallets hotellbyer. Man har tatt lærdom av Mallorcas forvandlingsnummer, og oppfordrer alle som jobber innen turismen til å bli med på satsningen.
Gamle fengsler og gårdshus blir restaurert om til lekre, personlige hotell der du kan sjekke inn og hente inspirasjon blant meterhøye rosmarinbusker sammen med forfattere og andre kreative sjeler. Slike hoteller ligger ofte et stykke vekk fra kysten, men det er aldri langt til havet om du går lei av bassengene.
Som så mange andre steder, satser Gran Canaria også på delikate spahotell. For eksempel har ett av Thailands internasjonalt kjente arkitektbyråer, P49, blitt engasjert for å innrede et thaiinspirert spa på Playa Ingles’ første boutiquehotell Bohemia Suites & Spa.
Las Palmas, én av undertegnedes absolutte favorittbyer i hele verden, har opp gjennom årene blitt forandret fra chartergetto til en moderne, fascinerende, latinsk storby, der stemningen er det nærmeste man kommer søramerikansk på denne siden av Atlanterhavet. Det er ingen umiddelbart innsmigrende by, men det tar ikke lange tiden før man blir fengslet av hennes livskraftige sjarme, pulsen og ikke minst toleransen og vennligheten.
Gran Canaria byr på hjemmelagde sigarer og rom, det spilles latino- og salsamusikk overalt, og i den gamle bydelen Vequeta er gatene fylt av Jennifer Lopez- og Marc Anthony-kledde mennesker i alle aldre.
Drosjer tar deg raskt og greit dit du vil i byen, men ikke gå ut før ni om kvelden, om du da ikke foretrekker å sitte alene på restauranten. Nattlivet på barer, terrasser og klubber kommer ikke skikkelig i gang før midnatt. Mest intenst er det ved tretiden, men artigst er det gjerne rundt soloppgang. Da trekkes butikkgitrene opp, espressomaskinene kjøres på høygir i barene og fra smug og gatehjørne spretter morgenfriske mosjonister fram for å ta dagens første joggetur på Las Canteras.
Las Palmas comeback skaper ingen store overskrifter. Det er noe du må oppdage selv, sittende i solen med shoppingbager, trøtte føtter og et glass kald hvitvin i hånden med utsikt over Atlanterhavets evige bølger.
At Gran Canaria dessuten er et miniatyrkontinent som ifølge amerikanske klimaforskere, har verdens «beste» klima med nesten samme temperatur året rundt, gjør den relativt korte flyturen hit vel verdt både pengene og tiden.

Snittemperatur på Gran Canaria i november

21 °C

Slik kommer du til Gran Canaria

Alle de store charteroperatørene har turer til Gran Canaria, og i november bør du kunne få en fin ukestur til under 4000 kr.
Ellers flyr både Norwegian og SAS til Las Palmas fra flere norske flyplasser.
> www.ving.no
> www.apollo.no
> www.startour.no
> www.solfaktor.no
> www.viatours.no

ABONNER PÅ REISER & FERIE digitalt eller på nett