HTML EMBED

Miniguide til Gran Canaria

Bare noen minutter unna Gran Canarias ringvei venter storslåtte naturopplevelser og sjarmerende landsbyer. Noen steinkast fra kysten finner du også stadig flere stilfullt renoverte gårdshus, som nå fungerer som luksuriøse overnattingssteder, såkalte fincas. Også 70-tallets hotellbyer har gjennomgått omfattende renovasjon i senere år, og vil du bare nyte en uke med sol, strand og sangria her, er det selvsagt heller ikke å forakte.

Fakta om Gran Canaria

Hvor Utenfor nordvestkysten av Afrika, mellom Tenerife og Fuerteventura
Når Når som helst! Behagelig klima året rundt mellom 20 og 26 °C. Karnevalstiden i februar er spesielt verdt å sikte mot.
Hvorfor Kom gjerne for sol og strand, men bli for menneskene, maten og naturen utenfor chartergettoene!

Innbyggere Ca. 850 000
Nødnummer Generelt 112, lokalt politi 091, Hospital Doctor Negrín 928 45 00 00, Hospital Insular 928 44 40 00
Valuta 1€ = 7,30 NOK

Turistinformasjon

Slik kommer du til Gran Canaria

Alle de store charteroperatørene som Ving, Apollo, Star Tour, Solfaktor, Ticket og Viatours har turer til Gran Canaria, og du kan få en fin ukestur i november for rundt 4000 kr. Ellers flyr både Norwegian og SAS til Las Palmas fra flere norske flyplasser.

Kom deg rundt på Gran Canaria

Flyplassen ligger ca. 18 kilometer fra Las Palmas, og buss nr. 60 går til sentrum to ganger i timen. Det kollektive bussnettet er godt utbygget, men husk å sjekke om hotellet ditt har gratis transport for sine gjester.

Leiebil, i alle fall et par dager av oppholdet, bør absolutt vurderes for å utforske øyas mer bortgjemte perler. Veinettet er godt, men Las Palmas sentrum bør unngås om du ikke trives bak rattet i trange, enveiskjørte gater.

Drosjer er relativt billig (ca. 0,40 € per kilometer), men avtal pris for lengre turer.

Sykler kan leies hos for eksempel Cycle Gran Canaria, Happy Biking eller Free Motion.

Før du drar til Gran Canaria

Les «Going Local in Gran Canaria» av den britiske innflytteren Alex Bramwell viser vei til øyas mer ukjente landsbyer, strender og andre perler. Sjekk også Bramwells blogg GranCanariaSunshine.com.
Se Konfronter alle dine fordommer, og gi «Selskapsreisen» (1980) en ny sjanse!
Hør Popvisene til Pedro Guerra har sine røtter i kanarisk folkemusikk, blandet med nyere latinske og afrikanske rytmer. Hans siste skive heter «El Mono Espabilado».
App «20 Cycling Trips on Gran Canaria» (42 kr til iPhone).

Dyrevennlig på Gran Canaria

Gran Canaria har nylig lansert en satsning for å bli Europas mest kjæledyrvennlige feriedestinasjon. Les mer på prosjektets hjemmeside, der du blant annet finner oversikt over dyrevennlig overnatting, veterinærer og dyrebutikker.

Tips til Gran Canaria

1. Gran Canarias beste strender

Den rundt seks kilometer lange stranda Playa del Ingles ved byen med samme navn, er nok øyas mest kjente, men kan være i travleste laget. Playa de las Canteras ved Las Palmas er kåret til Spanias sjette beste strand, og begge de nevnte er kjekke om du vil ha alt på ett sted, men det finnes alternativer. De lokale trives på den noe roligere Playa de San Augustin, den lekre, hesteskoformede Playa de los Amadores er fin for barn, mens mer bortgjemte vestkyststrender som Güi-Güi, Veneguera, El Perchel og Tasarte kan dere til tider ha nærmest helt for dere selv.

2. Vinsmaking på Gran Canaria

Kanarisk vinproduksjon har, som så mye annet på øya, gjennomgått en renessanse, og er verdt å gjøre seg bedre kjent med. Det organiseres vinturer, blant annet av Trip Gran Canaria. Ellers er museet Casa del Vino i Santa Brígida (Calvo Sotelo 26) et fint sted å begynne. Vinsmaking på øyas mange gode bodegaer (vinkjellere), er også å anbefale, og nedenfor finner du et utvalg.

Vandama, Ctra. Bandama, 116, Santa Brígida
Mocanal, Ctra. Bandama, 68, Santa Brígida
Mondalon, Cuesta Mondalon, 8, Las Palmas
Hoya de Parrado, Cuesta de Parrado, 9, Las Palmas
La Orilla, Ctra. Gral. del Palmital, 15, Telde
La Montaña, C/ La Solana, 89, San Mateo
Tabaibilla, Ctra. Fataga, Fataga

3. Utflukt med utsikt over Gran Canaria

Denne åtti meter høye monolitten Roque Nublo har toppunkt hele 1813 meter over havet, men med parkering rundt tre kilometer unna, slipper du å slite deg ut for å nå den. Husk likevel gode sko! Herfra har du en helt praktfull utsikt, og kan blant annet på en god dag se Spanias høyeste fjell Teide på Tenerife.

4. Surf’s up på Gran Canaria

Er du blant dem som synes det er stas å lære noe nytt i løpet av ferien, så er et surfekurs noe av det artigste du kan forsøke her. Pro Surfing Company tilbyr kurs i ulike typer surfing for både begynnere og viderekommende, samt guidede surfeutflukter. Liker du deg best på land, kan du bli med på sandboarding. Surf Canaris er en annen kurstilbyder.

Gode restauranter på Gran Canaria

Som med annen kultur på øyene, kombinerer det kanariske kjøkken impulser fra Spania, Latin-Amerika og Afrika. Fisk, grønnsaker og frukt står sterkt, mens mye av kjøttet importeres. Prøv lokal chorizo, geitost, honning og helado de gofio!

3 anbefalte restauranter
Minanas, Calle Gran Canaria 18, Puerto Rico
La Parrilla, C/ Alfredo L. Jones, 40, Las Palmas
Taberna La Cana, Avenida de Tenerife 4, Playa del Ingles

Saken fortsetter under bildet

Gode hoteller på Gran Canaria

BudsjettCala Blanca i Taurito har basseng, tennisbane, treningssenter og kort vei til stranda. Selvbetjente leiligheter for fire personer fra 360 kr.

MiddelsParador de Cruz de Tejeda er et fabelaktig firestjerners innlandshotell i høyden med panoramisk utsikt, spa og ypperlig restaurant. Dobbeltrom fra 670 kr.

LuksusSeaside Palm Beach i Maspalomas er blant det ypperste du får av luksus, med lekkert basseng, stort spa, gourmetrestaurant og fargerikt design, Dobbeltrom fra 1830 kr.

Visste du at kanarifuglen er oppkalt etter Kanariøyene, og ikke omvendt? Øyene har derimot tatt navnet sitt fra et annet dyr, nemlig hunden.

Visste du at Arguineguín, som gjerne kalles «den norske byen», har både norsk sjømannskirke, norsk skole (med tilbud fra barnehage til videregående, samt voksenopplæring), norsk legesenter, norske butikker og norske barer?

ABONNER PÅ REISER & FERIE digitalt eller på papir