HTML EMBED

Fem badeplasser på Gran Canaria

San Lorenzo

Om du tar motorveien vestover fra Las Palmas i retning Galdar passerer du etter noen kilometer den gulmalte fiskerbyen San Felipe. Ta av mot havet og fortsett ned mot de fargeglade badehyttene og parkeringen ved den umåtelig populære fiskerestauranten og badestranden San Lorenzo. Fortsetter du langs den vesle kystveien kommer du også til Vagabondos, en av Gran Canarias beste surfesteder der det nesten alltid er store bølger. Her finnes det også en liten sandstrand med en utbygd promenade.

Puerto de Las Nieves

Utenfor fiskerbyen Puerto de Las Nieves kan du bade i et behagelig havbasseng sammen med landsbyens innbyggere. Parker bilen inne i byen, og spaser ned langs strandpromenaden, eller ta buss nr. 103 fra bussterminalen San Telmo i Las Palmas. Den går direkte til Puerto de las Nieves og Agaete.

Melenara

Nord for flyplassen Gando ligger byen Melenara der kommunen har fikset en barnevennlig badeplass med mørkebrun sand, flaggsystem, solstoler, parasoller og dusjer. Langs den lille strandpromenaden ligger isbarer, restauranter og kvikkmatsteder. Prøv gjerne å snorkle. Du finner en stor variasjon av fisk og et rikt undervannsliv. Når værforholdene tilsier det kan du også se en gjeng med lokale surfehelter boltre seg i viken ved siden av.

Las Canteras

Den fire kilometer lange sandstranda Las Canteras er Las Palmas’ lunge og hverdagsstue. Den tilhører alle generasjoner. De begynner som småbarn i vogner, fortsetter som lekende rakkerunger og rødmende tenåringer, før de kommer med egne barn i nye vogner – gjerne i følge med foreldre og besteforeldre. For mange finnes det ingen bedre måte å starte dagen enn med en joggetur eller rusletur langs strandkanten. Luften er fremdeles sval, stranden nyvasket og duftene fra bakerier og kaffeserveringer gir vann i munnen. Allerede i gryningen er surferne på vei ut mens bølgene vokser seg store. Lengst nede i viken samler en gjeng kanariske husmødre seg til sin daglige morgengymnastikk og foran hotellene settes rader med solstoler og parasoller på plass. Slik går livet sin gang på Las Canteras – år ut og år inn.

Vestkysten av Gran Canaria

Ved vestkysten sør for La Aldea de San Nicholás ligger de enslige strendene Veneguera, El Perchel, Tasarte og Güi-Güi. Du kan kjøre til Playa de Venguera om du ikke er redd for humpete grusveier i sikksakk nedover raviner og gjennom bananplantasjer. De andre strendene når du bare med båt eller til fots.

Naturopplevelser på Gran Canaria

Furuskog med utsikt på Gran Canaria

En kraftig kontrast til sørkystens overbefolkede strender finner du innenfor øyas østre kystlinje i furuskogen og nasjonalparken Pinar de Tamadaba. Skogen er i prinsippet uberørt, bortsett fra rasteplassene som er satt opp for vandrere. Nede ved kysten lyser byene Agaete, Puerto de las Nieves og El Risco som små hvite riskorn. I Tamadaba møter du noen dramatiske klippeformasjoner på opp mot 1000 meter i et område med vulkanisk jord. Her er også et rikt fugleliv med mange fredede arter.
Finn fram til en klippe som gir øynene fri sikt over hav, himmel og land, og se små skyer sveve forbi langt nedenfor. Om været er klart ser du Spanias høyeste fjell, Teide på Tenerife, herfra – som en sukkertopp i horisonten. Når solstrålene leter seg fram mellom grenene og stillheten kun forstyrres av vindens sus i tretoppene er det få steder man heller skulle vært. Luften her er frisk og utsikten magnifikk.

Fossen i la Mina

Rett nord for byen San Mateo ligger ravinen Barranco de la Mina. Dette er også starten på den grønne Guiniguada-dalen som går helt ned til havet og Las Palmas. En fottur til Las Minas krever ikke spesielt med utstyr eller vandreerfaring. Du går cirka en halvtime oppover i dalen, via en bekk og skjønne naturscener, fram til fossen som er omtrent tjue meter høyt. Der stråler solen ned gjennom løvverket, vannet strømmer og har gjennom årene skapt vakre fargeformasjoner på den bratte klippen. Har turen gjort deg svett? Avkjøl deg i den vesle kulpen, som er mer eller mindre fylt året rundt.

Anbefalte byer på Gran Canaria

Sardina del Norte

Området ved den vesle fiskehavnen minner mer om Mallorcas øskystbyer enn Kanariøyene. Her er det pyntelig og pittoresk med fargeglade hus. Mange av dem er delvis hugget inn i fjellveggen som stuper ned mot havet i en liten vik nord i byen. Livet her på den nordvestligste spissen av Gran Canaria har lite til felles med det som leves på motsatt side av øya. Atmosfæren er familiær og vennlig, husene har nymalte fasader og velstelte hager. I sommermånedene stenges byen for helgetrafikk, stranden fylles av ungdom med skolefri og stemningen er løs og ledig.
Sportsdykkere tar seg gjerne til den lune havnen som har et dyp på 16–17 meter. De nattlige dykkeforholdene her er blant øyas beste. Da er det som livligst under overflaten med sjøsnegler, mureneåler, havbrasme og blekkspruter i alle farger og størrelser.

Teror

Langs de brolagte gatene ligger vakre herskapshus dekorert med sirlig utførte balkonger i teak. Vil du se hvordan en adelig, kanarisk familie bodde, bør du besøke huset ved kirken som ble testamentert til kommunen, komplett med møbler og personlige eiendeler. Huset er ikke bare en utrolig vakker opplevelse for alle med interesse for interiørdesign, den viser også hvordan livet artet seg lenge før øyas østkyst ble invadert av solhungrige turister
Pass på å besøke byen på en søndag, da det er market på torget, også det rett ved kirken. Blodpølser, assorterte oster, urter, krydder, blomster, frukt og grønnsaker er blant de lokale varene du kan handle inn for en rimelig penge. Her finner du også flust med religiøse produkter, som bønnekjeder, madonnaer og altergaver. Byen er nemlig Gran Canarias religiøse sentrum der øyas helgen, pinjemadonnaen, hviler på en trone i kirken.

Las Palmas

Europas Havanna kalles hun, et navn hun bærer med stolthet. Gran Canarias hovedstad har et ubegrenset uteliv, mat som er genuin og vellaget og shopping i verdensklasse. Byen er frisket opp i senere år, og de gamle kolonibyggene lyser som pastellfargede bakverk i strøket rundt Vegueta og Triana. Der finner du også restauranter, barer og merkebutikker med priser ofte langt under de du kan håpe på her hjemme. Et annet obligatorisk stopp, foruten den fantastiske stranden Las Canteras, er sportshavnen med formidabelt båt- og vertshusliv. Husk også å få tatt en drink på det vakre kolonihotellet Santa Catalina.

ABONNER PÅ REISER & FERIE digitalt eller på papir