Gå til sidens hovedinnhold

Maria, en ekte Grand Prix-diva

Maria Haukaas Storeng behandles som en stjerne etter MGP-suksessen tirsdag.

BEOGRAD (SIDE2): Etter at finaleplassen var klar tok Maria Haukaas Storeng (28) og låtskriver Mira Craig (25) seg en velfortjent pust i bakken i ambassadestrøket i Beograd onsdag kveld.

Les mer her: Norge i finalen!

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Se bilder av jentene lenger ned på siden.

Superstjerner
Jentene behandles som superstjerner i den Serbiske hovedstaden, og ble kjørt i mørk limousin i ekte Hollywood-stil da de var på mottakelse i residensen til den norske ambassaden.

Flere av de andre landenes finalister hadde også funnet veien til det eksklusive nabolaget for å hylle det norske Grand Prix-bidraget på hagefesten.

Til tross for et heftig døgn, strålte Maria Haukaas Storeng som aldri før.

- Jeg fikk ikke sove før klokka halv fem i natt og sto opp klokka halv ti. Jeg har ikke spist i hele dag og merker nå at jeg begynner å bli skikkelig sulten, sier Maria til Side2.

- Vinner
NRKs Grand Prix-generaler Per Sundnes og Hanne Hoftun forteller at Maria har vært det store samtaleemne i Beograd etter tirsdagens semifinale.

- Hun vinner hele sulamitten, hun vinner rett og slett Grand Prix-finalen, nærmest roper en overentusiastisk Per Sundnes i ambassadehagen.

Den russiske programlederen kan «Hold on be strong» utenat, kan Hoftun fortelle, og de andre landenes delegater er over seg av begeistring over det norske bidragets musikalske kvaliteter.

Les også: Styrket tro på Maria

Nervøs
Maria var like fullt tirsdagens mest nervøse deltaker. Senja-jenta ble ropt opp som siste finalist i den historisk spennende semifinalen. Hun innrømmer at det var en stor påkjenning.

- Det kom jo opp noen gloser jeg ikke har brukt siden barndommen, må jeg innrømme. Det var helt kaos. Jeg gikk rundt og skreik, det var helt vilt. Øynene holdt på å poppe ut. Jeg satt lenge og tenkte at det ikke skulle gå videre og at det var vi som skulle ende opp med å bli kalkunen.

Maria stilte i blå en enkel, blå kjole i semifinalen, og forteller at det blir samme formel i lørdagens finale.

- Det blir den samme kjolen. Gjenkjennelsesfaktoren er viktig, og vi har jo fått kjempeuttelling på det til nå.

- Hvordan går det i finalen da?

- Nei, det kan jo bli opp som en hjort og ned som en lort. Vi vet jo ikke helt hva som skjer, men skulle vi vinne sier vi ikke nei takk til ja takk.

65

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Reklame

Ny grillpakke: - Den beste barbecuesausen vi har smakt

Kommentarer til denne saken