Gå til sidens hovedinnhold

Anmeldelse: «Grand Theft Auto: Chinatown Wars»

«Chinatown Wars» til iPhone er teknisk imponerende, men tidvis enormt frustrerende.

Actionspillserien «Grand Theft Autos» foreløpig nyeste håndholdtmedlem, har med iPhone-versjonen vært innom samtlige relevante formater. Hvis du er interessert i å lese mer om selve spillet, anbefaler jeg at du først tar en titt på anmeldelsene av DS- og PSP-utgaven.

Masse innhold

«Chinatown Wars» til iPhone byr på alt innholdet fra de andre versjonene, noe som er mildt sagt imponerende. For 55 kroner får du servert mange, mange timer med eksplosiv og for det meste morsom gangsteraction, og en spennende historie.

New York-inspirerte Liberty City er like omfattende og innholdsrik som alltid. Den er full av hemmeligheter og det skjer bestandig noe, av og til er det artig bare å kjøre rundt og titte.

Se gameplay fra «Chinatown Wars» til iPhone
(Artikkelen fortsetter under videoen)

HTML EMBED

Strålende grafikk

Teknisk er «Grand Theft Auto: Chinatown Wars» ett av de mest imponerende iPhone-spillene jeg har prøvd. I tillegg til de allerede nevnte store mengdene med innhold, er grafikken pen, oversiktlig og alt flyter som en drøm.

Lyden er også knall og Rockstar lar deg i tillegg høre på din egen musikk, hvis du for eksempel går lei den som følger med. Du trenger bare å lage en spilleliste ved navn «GTA», og så ordner spillet resten.

Klønete sikting

En ting som dessverre ikke er like bra, er kontrollen. Alt styres selvfølgelig ved at du trykker på skjermen, og den virtuelle stikka og knappene fungerer bra når du går og når du kjører. Spillet reagerer når det skal, kontrollen er presis og grensesnittet plassert på en sånn måte at det ikke blokkerer for noe.

I kamp, derimot, er historien en annen. Siktingen er helt forferdelig og krever at du ser mot fiendene som skyter på deg, noe som er lettere sagt enn gjort. Resultatet er at de fleste kampene bare blir kaos og enormt frustrerende, noe som i et spill med såpass mange skuddvekslinger som «Chinatown Wars» legger en stor demper på opplevelsen.

Verdt en titt

Med et bedre siktesystem hadde «Grand Theft Auto: Chinatown Wars» vært like bra som de andre versjonene og blant de beste iPhone-spillene. Sånn som det er nå er det fortsatt artig, men du kommer av og til til virkelig å hate det.

Her finner du spillet i Itunes

2843

Reklame

Strømsjokket: Kun 2,3 % har den billigste avtaletypen

Kommentarer til denne saken