Gå til sidens hovedinnhold

Grand Theft Autopilot

Xbox 360-spillet «Saints Row» byr på underholdende gangsteraction.

Video:Se traileren til «Saint's Row».

(Spillmagasinet): Hvis du hadde slått opp på «Saint's Row» i ordboka, hadde du fått beskjed om å se under «Grand Theft Auto».

Utviklerne av førstnevnte har ikke bare blitt inspirert av en av de største spillsuksessene noensinne, de har kopiert hele greia.

Guide:De beste spillene til Xbox 360.

Se bildene fra spillet i bunn av saken.

Interessant by

Alt fra grensesnittet og til et fresht musikkspor og hvordan spillet er bygd opp er som i et av «GTA»-spillene. Du er gangster med stor G, og du og gjengen din skal ta kontroll over Stilwater, byen «Saint's Row» foregår i.

Byen ligner på diverse amerikanske storbyer og er både stor, levende og innholdsrik. Det er masse å både se og finne på, og du kommer ofte til å ta deg selv i og bare cruise rundt i en av spillets mange flotte biler (som selvfølgelig kan pimpes).

Mye å gjøre

Du bestemmer stort sett selv hva du vil gjøre i spillet. Du kan for eksempel leke deg med diverse sideoppdrag, lete etter hemmelige gjenstander, eller fokusere på å komme deg gjennom den lange og voldelige historien.

Sideoppdragene er mange, og skal du klare alle sammen kommer du til å bruke en hel haug timer. Du får blant annet kose deg i rollene som hallik og leiemorder, og du kan kapre biler og drive med forsikringssvindel.

Irriterende sideoppdrag

De aller fleste sideoppdragene er gode, men enkelte er så frustrerende vanskelige at du blir irritert og har mest lyst til å gi opp hele spillet. Dette kunne vært forbigått i stillhet, hadde det bare ikke vært for at du utføre en del av de.

Hvert sideoppdrag gir deg respekt, og du må ha en viss mengde respekt for å kunne ta et historieoppdrag. Heldigvis er de oppdragene som oftest verdt alt slitet, omtrent samtlige er både kreative og underholdende.

«Saint's Row er uoriginalt og fullt av feil, men byr på masser av underholdende gangsteraction og er vel verdt en titt»

Skyt først

Du og gjengen din skal gjøre alt fra og slakte rivalene dine til og kjøre rundt med en tysk klesdesigner hengende ut av vinduet. For hvordan skal du ellers få informasjon ut av han?

Selv om målene varierer, er innholdet ofte likt. Samtlige gjengmedlemmer (og politiet) liker best å skyte først og spørre etterpå, og de fleste oppdragene inneholder heftige og underholdende skuddvekslinger.

Kuler flyr og fortauene i Stilwater fylles opp av lik.

Deilig kontroll

Når jeg tenker meg om var jeg ikke helt snill med «Saint's Row» i innledningen, for det er en ting utviklerne ikke har kopiert fra «Grand Theft Auto». Og det er siktingen.

Det grusomme siktesystemet i «GTA»-spillene er historie, «Saint's Row» oppfører seg mer som et tradisjonelt tredjepersons actionspill. For å sikte flytter du på høyre styrespak, og den er så presis at ingen kan føle seg trygge.

Takket være dette blir kampene en glede, og du koser deg der du plaffer ned åtte gangstere med en maskingeværsalve. Å styre bilene er også en fryd, og drive-bys går unna som bare det.

Teknisk avansert

En ting som derimot ikke er så bra, er grafikken.

«Grafikken er så ren, pen og glatt at spillet blir litt upersonlig og kaldt».

Riktignok er «Saint's Row» både teknisk avansert og fullt av heftige spesialeffekter, men det hjelper lite når spillet sliter med såkalt tearing og ser ut som det er laget av samme personer som Barbie og Ken.

Alt sammen, og spesielt figurene, er så rent, pent og glatt at spillet blir litt upersonlig og kaldt, og det blir ikke bedre når noen finner på å åpne kjeften.

For selv om historien er både spennende og underholdende, er dialogen rett og slett pinlig. Spillet tar gangsterpratet såpass seriøst at du lurer på om du må ha på deg dress mens du spiller, men uten å få det til i det hele tatt.

Du gremmes hver gang du får beskjed om «Pop a ho» eller «Kill some muthafuckas».

Feil, feil, feil

«Saint's Row» er dessverre så proppet med bugs at «The Elder Scrolls IV: Oblivion» blir som en flau fjert i motvind å regne. Vi har blant annet opplevd å plutselig befinne oss i løse lufta, under bakken eller inni veggen, i tillegg til de obligatoriske krasjene.

Flerspillermodusen er spesielt hardt rammet av diverse feil, og inntil utviklerne får fikset spillet er den nesten bare å gi opp. Ting går tregt, du blir kastet ut av spillet, også videre, også videre. Det lukter hastverksarbeid, for å si det sånn.

Lei av bugs?Les «Konsoller er en kreftsvulst».

Likevel underholdende

Heldigvis setter ingen av feilene noen stor brems for spillopplevelsen, med mindre du skal spille mot andre. De underholdende historieoppdragene, de artige kampene og bare det å utforske Stilwater veier opp for de ulike svakhetene og feilene.

«Saint's Row» er ikke veldig originalt og så absolutt ikke feilfritt, men det byr likevel på masser av underholdende gangsteraction og er vel verdt en titt.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året