Gå til sidens hovedinnhold

«Grandiosa»-test: - Dette var faktisk skikkelig godt

Vi har testet ny kjøttfri Grandiosa med fire ulike oster.

(SIDE2): Nå i mai er det duket for nye mat- og drikkeprodukter.

LES MER: Nå kommer disse matnyhetene

En av nyhetene er «Grandiosa 4xOst» som er en kjøttfri pizza toppet med fire oster: Jarlsberg, Norsk Mozzarella, Norvegia Fyldig og Edamer.

Pizzaprodusenten har de siste årene forsøkt seg med flere ulike varianter av «Norges mest spiste pizza». Tidligere har de for eksempel lansert Grandiosa Helmax med ostebunn og Gandiosa Original Deluxe.

LES OGSÅ: Dette er vår dom over Grandiosa Original Deluxe

Smakstest

Flere journalister fra Side2- og Side3-redaksjonen har smakt på den nye Grandiosa-pizzaen der hovedkriteriet var smak. Vi har gitt kommentarer og terningkast mellom 1 og 6.

- Grandiosaen var ikke så dårlig som man kanskje skulle tro. Jeg likte den overraskende mye bedre enn andre Grandiosa-varianter (som «biff og løk», «taco» og «pepperoni») jeg har smakt. At det er fire forskjellige oster på pizzaen legger jeg ikke så mye merke til. Den smaker mer som vanlig Grandiosa uten kjøtt. Bunnen er også litt for myk, men det er jo frossenpizza så hva kan man forvente? Personlig trenger jeg en form for kjøtt som topping på pizza, og fire (kjedelige) oster blir litt for tamt for meg, selv om pizzaen ikke smaker vondt. Ingen umiddelbar ny Grandiosa-klassiker, men heller ikke blant det laveste av det lave.

- Jeg synes Grandisen var riktig god. Og skjønner at det ikke er kjøttet jeg liker Grandis for. Merkelig nok smaker den ganske likt originalen, med et hint av noe annet.

- Bunnen er en utfordring å få sprø (som vanlig), men ostemiksen var fyldig og god på en helt ufarlig og litt kjedelig måte. Kresne barns pizzadrøm?

- Den klassiske grandisbunnen blir litt for tjukk for denne typen pizza, skulle gjerne sett en mer italiensk variant med tynnere bunn. Ostesmaken er imidlertid fyldig og god, men jeg skulle gjerne hatt en spiss på den. En god norsk blåmuggost hadde gjort seg godt her. Den blir litt for tam for min smak, men likevel en av de bedre Grandispizzaene.

- Dette var faktisk skikkelig godt. Litt myk bunn og kjedelig skorpe, men smakfull saus og god topping. Jeg er ikke så glad i veldig smakfulle oster, og jeg synes smaken av de fire ostene var helt perfekt! Pizzaen var ikke like salt som mange frossenpizzaer, noe som er et stort pluss! Personlig syns jeg det blir litt kjedelig med bare ost, så jeg ville nok lagt på noen biter av kjøtt før jeg satte den i ovnen. Men jeg ser ikke bort fra at jeg kommer til å kjøpe denne.

- Den smaker Grandiosa. Jeg savner ikke kjøttet i det hele tatt. Ostene kunne kanskje smakt litt mer distinkt, men absolutt et godt alternativ. Nå har også vegetarianere et fullgodt alternativ til nattmat. Jeg synes det er den beste Grandisen av alle.

- Jøss, jeg ble faktisk veldig positivt overrasket. Osteblandingen gir det lille ekstra til denne Grandiosaen. Smaksmessig mener jeg denne er bedre enn originalen!

- OK pizza generelt, men det var vanskelig å skille de ulike ostetypene fra hverandre. Pizzaen smaker tomat og krydder i tillegg til osten, men en spiss på det hele savnes. Det blir litt tamt når det ikke er noe annet som gir noe særlig piff til helheten.

- Bunnen på Grandiosa er ikke blitt noe bedre, men det som ligger på toppen var ikke verst. Det ble en god ostemiks, men jeg skulle nok ønske at de hadde byttet ut en av de hvite ostene med Cheddar for litt ekstra fylde. Ellers en bemerkning: Hver gang jeg ser boksen så tenker jeg at dette er en pizza med «fire ganger så mye ost» (står det ikke 4x ost?) - ikke fire oster.

Terningkast: 5 - 4 - 4 - 5 - 3 - 5 -5 - 3 - 4

Gjennomsnittlig terningkast: 4

Kommentarer til denne saken