Gå til sidens hovedinnhold

Gratis regneark på nett

Google gir seg ikke, og lanserer nå et gratis regnearkprogram du kan bruke uten å installere det på maskinen.

Google fortsetter sin mars for å erobre internett, og lanserer i dag Google Spreadsheet, som er et gratis, web-basert regnearkprogram, lignende Microsoft Excel.

Vil overta Excels plass
Programmet baserer seg på teknologi selskapet fikk da de i 2004 kjøpte det lille selskapet 2 Web Technologies. Med programmet kan du blant annet konvertere dine eksisterende Excel-dokumenter.

En av hovedfordelene med å plassere regnearket på nett, er at du enkelt kan dele dokumentene med andre, og dermed kan det brukes som et arbeidsverktøy for små grupper som jobber fra forskjellige kontorer.

Har det viktigste
Funksjonsmessig er ikke programmet like avansert som Excel, men brukerne skal ha tilgang til rundt 200 forskjellige funksjoner, inkludert vanlige formler som vi kjenner fra Excel, melder Reuters.

Generering av grafer skal også være på plass.

I motsetning til andre beta-programmer fra Google, vil ikke alle som allerede har en Gmail-konto få tilgang. Du må selv melde din interesse på Googles hjemmesider og håpe at du får tilgang hvis du vil prøve før det slippes ut til de store massene. Tilbudet er i skrivende stund enda ikke gjort tilgjengelig.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Kommentarer til denne saken