Gå til sidens hovedinnhold

Gratis språkkurs på nett

Lyst til å lære deg fransk? Eller spansk? Eller italiensk?

Mange nordmenn er glade i å lære seg nye språk. Men et språkkurs er ikke billig.

Nettet har da løsningen for deg som vil spare pengene, eller bare vil ha litt ekstra øvelse.

Flere språk
Nettstedet trymango.com tilbyr nemlig gratis nettkurs i spansk, gresk, russisk, fransk, tysk og flere. I alt har siden elleve forskjellige kurs, med hundre forskjellige steg hver.

Kursene foregår på nett, så du trenger ikke laste ned noe eget program. Det eneste du må gjøre er å registrere et navn og en e-mail-adresse. Men her velger du selv når du vil lære og hvor fort du vil gå frem.

Ved hjelp av tekst, farger og lyd lærer du enkle fraser i det språket du ønsker.

Kun beta versjon
Om du blir noen kløpper ved hjelp av siden er heller tvilsomt. Foreløpig er det kun uttalelse og oversettelse av enkle fraser som ligger ute. Noen større grammatisk forståelse av et språks oppbygning gir siden ikke.

Men det er foreløpig kun i betaversjon og selv lærte jeg raskt noen høflighetsfraser på japansk, så helt på jordet er det ikke.

Plansjer og tale
Gjennom kurset veiledes du av en fortellerstemme og plansjer som også gir forklaring om uttale og formell og uformell tale. Spesielt greit å få med seg om du ønsker å lære litt japansk.

Nettstedet er muligens ikke det beste om du skal ta bachelor i språk ved universitetet, men som god trening før en ferietur fungerer det absolutt. Så her er det bare å sette i gang å øve.

Denne saken er hentet fra forbrukerelektronikknettstedet Teknofil.