Gå til sidens hovedinnhold

Grått og kaldt kongebesøk

Kongeparet trosset det bergenske maiværet da de åpnet Festspillene onsdag.

(SIDE2:) Været viste seg ikke fra den beste siden da kong Harald og dronning Sonja svingte innom Kong Olav Vs Plass, som del av festspillåpningen.

Desto mer opplagt var publikum, som stilte opp for å få et glimt av de kongelige. Skolekorps fra hele Hordaland var på plass for å spille for kongeparet, sammen med musikanter fra H.M. Kongens Garde.

Onsdag kunne festspillarrangøren melde om brukbart billettsalg og et arrangement som går etter planen, med noen få endringer i programmet.

De neste dagene skal 189 enkeltarrangementer avvikles, og rundt 20.000 billetter er solgt. Festspilldirektør Per Boye-Hansen sier at festspillene fortsatt har hovedfokus på bestillingsverk og nye komposisjoner. Årets festspillkomponist er Bent Sørensen.

- Etter min mening er han den mest spennende komponisten i vår tid. Han reoppdager musikken, og lar oss høre kjente musikkelementer på nye måter, sier Boye-Hansen.

Festspillene, som har vignetten «Nordic Impulses», får også oppmerksomhet fra utlandet. Reportere fra BBC og New York Post er i Bergen for å rapprtere om finkulturens høyborg.

Mer om Festspillene i Bergen her.

Reklame

Slik får du godt internett på hytta