Gå til sidens hovedinnhold

Grått og trist over hele landet

Like greit at ferien er over.

Skolen har startet og ferien er over for de fleste. Det er kanskje like greit, for været de kommende dagene blir grått og kjedelig, stort sett over hele landet.

- Det blir ikke akkurat sommervær, verken i nord eller sør. I dag er det relativt bra enkelte steder, men de nærmeste dagene blir det for det meste skiftende og grått vær, sier Storm-meteorolog Roar Hansen til Nettavisen.

MOBIL: Følg været på WAP

Supersøk: Sjekk været der du bor

Etter et flott helgevær flere steder i landet, kommer det nå lavtrykk både til Nord-, Midt- og Sør-Norge. Og det er lite som tyder på at de gir seg med det første.

Skyet og grått
- Det kommer et lavtrykksområdet nordvestover fra Sverige. Det kommer til Nord-Norge i løpet av ettermiddagen, noe som vil medføre en del nedbør i indre strøk. På tirsdag blir det også regn i indre områder i Finnmark og Troms, mens de i ytre strøk blir oppholdsvær, med muligheter for regn av og til. Nord i Nordland blir det også skyet vær med muligheter for regn, men fra Bodø og lenger sør kan det hende man ser litt sol, sier Hansen.

Lavtrykksområdet blir liggende til torsdag. På kysten langs Lofoten og Vesterålen kan det blåse opp til nordøstlig liten kuling mandag og tirsdag, ellers vil det blåse bris langs kysten i Nord-Norge.

Temperatuerene faller
- Når nedbøren gjør seg gjeldende vil temperaturen falle, det blir altså kjøligere men ikke veldig kaldt. Temperaturen vil holde seg rundt 15 grader, sier Hansen.

I Møre og Romsdal og Trøndelag blir det også skyet og grått vær, og fallende temperaturer.

- I morgen kommer det et lavtrykk utenfor Trøndelag, og det blir en grå dag med regn av og til. Lenger sør langs mørekysten blir det opphold, men lite sol. Temperaturene er ganske høye i dag, men vil falle til rundt 15 grader i morgen.

Muligheter for torden
- I tillegg er det nå et lavtrykk over England, og det tilhørende nedbørområdet vil tirsdag komme inn over Rogaland og Agder-fylkene. Det vil føre til skyet vær, regnbyger og muligheter for torden, sier Hansen.

Hordaland får halvskyet oppholdsvær, men om kvelden blir det mer skyet og utrygt for enkelte regnbyger.

Lettere til helgen
Østlandet slipper heller ikke unna gråværet. Lavtrykket som kommer til Sør- og Vestlandet, vil nemlig bre seg lenger nord, og når Oslo i løpet av ettermiddagen. Og lavtrykket gir seg ikke med det første.

- Lavtrykket forsvinner ikke før torsdag, men da kan det se ut som det er andre ting på gang, Hansen.

Storm-meteorologen kan likevel trøste med at det muligens blir litt lettere vær til helgen.

Reklame

Dette gir du til morsdagen

Kommentarer til denne saken