Gå til sidens hovedinnhold

Gratulerer Brann og Bergen!

Med fire mål på en drøy halvtime valset Brann over Lyn på Ullevaal. Og da hadde Brann-supporterne for lengst dominert hovedstaden i flere døgn. Årets cupfinale ble en seier for fotballglede og patriotisme!

Med mulig unntak av Vålerenga har ingen norsk fotballklubb en like stor skare av entusiastiske og engasjerte tilhengere som Brann.

Derfor er det så hyggelig for norsk fotball å se laget triumfere sin største seier på 22 år og ta Kongepokalen tilbake til byen mellom de sju fjell.

Årets fotballsesong har vært løfterik for norsk fotball fordi Rosenborg-dominansen for første gang skikkelig har slått sprekker. Om det er fordi at RBK har blitt dårligere eller ei, så er det likefullt bra for interessen og konkurransen her hjemme.

RBK vant på fotofinnish i serien, mens cupfinalen egentlig kunne vært avsluttet etter ti minutter. Så suverene var både fotballaget og tilhengerne fra Bergen, Lyn ble tafatte statister både på tribunen og på gresset.

Jubelscenene i Oslo og Bergen etterpå viser en ekte patroisme og fotballglede som er løfterik for neste års eliteserie.

Vi gleder oss allerede til neste sesong!

Med et Vålerenga som fulgte RBK helt til døren, og et Brann som er den suverene cupmester og som varter opp med en livsfarlig angrepstrio i Raymond Kvisvik, Bengt Sæternes og Robbie Winters må nok RBK skjerpe seg for å dra i land sitt 14. seriemesterskap.

Det er i hvertfall bra for tilskuerne, for makan til avslutning av den hjemlige fotballsesongen er det lenge siden vi har sett!

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot