(SIDE2): Da Veronica Reime (20) fra Stavanger fant ut at hun og kjæresten ventet barn ventet hun på lykkefølelsen som skulle komme. Men den kom aldri.

Hun skulle jo ta en master, dra på utveksling, jobbe og etablere seg - før hun fikk barn.

En rosa sky som ikke kom

Men slik ble det ikke, og i starten klarte hun ikke å glede seg over at hun hadde et lite liv i magen. Og presset fra alle rundt som forventet at hun skulle være en glødende, smilende gravid kvinne som «alle andre», gjorde situasjonen verre.

«Kroppen min kortsluttet og jeg ble helt tappet for krefter. Kastet opp og hodet føltes som det skulle sprenge. Jeg følte meg helt lammet, og klarte ikke å gjøre annet enn å bare ligge der. Jeg ville ikke ut og møte verden igjen. Jeg hadde forventet at så snart alle visste det og gratulasjonene begynte å strømme så kom lykkerusen til å slå inn.

Jeg skulle sveve på en rosa sky av lykke slik som alle andre gravide. Når dette ikke skjedde gikk jeg rett i kjelleren. Jeg brukte opp alle kreftene på å late som jeg var så lykkelig som andre forventet at jeg skulle være. Det virket som om andre var mer glad for dette enn meg. Jeg klistret på et smil og ga svarene de ville høre.», skriver hun på bloggen sin.

Blogginnlegget er onsdag ett av Norges mest leste, og kommentarfeltet tyder på at Veronica ikke er den eneste som har opplevd at en tid som av mange forventes å være den aller lykkeligste, ikke var det. Og hun følte seg alene om følelsene sine.

Hun klarte ikke å kose seg, og forberedelsene ble gjort gjort fordi hun måtte, ikke fordi hun hadde lyst.

Vil at andre skal vite at de ikke behøver skamme seg

Til Side2 forteller hun at det var henvendelser fra leserne, som gjorde at hun valgte å ta opp dette teamet på bloggen sin.

- Jeg ble minnet på hvordan jeg hadde det og tenkte mye på det i ettertid. Jeg skulle ønske jeg hadde lest eller blitt fortalt fra noen andre at de følte det samme. Derfor skrev jeg innlegget, fordi hvis det var en person som kom til meg og fortalte at hun følte det slik så var det nok flere også. Og jeg ville at de skulle føle at dette var helt normalt og ikke noe å skamme seg over, sier hun.

20-åringen forteller at hun opplever det som tabu å skulle fortelle andre at du som gravid ikke har det så bra som de kanskje forventer.

- Jeg måtte spille litt når folk spurte meg om graviditeten. Jeg sa det de ville høre og latet som alt var fint, selv om jeg egentlig hadde blandede følelser og til tider panikk, sier hun.

Spesielt siden hun var fylt 20 synes hun det var vanskelig å skulle si det som det var.

- Jeg var såpass voksen at folk forventet at det ikke skulle være noe problem om jeg ble gravid nå. Nå vet jeg at det ikke stemmer, sier hun.

«Alt ordner seg til slutt»

Siden hun ikke klarte å glede seg over barnet under graviditeten, var hun nervøs for hvordan det ville bli når den lille jenta kom til verden. Ville hun få den overlykkelige følelsen når datteren ble lagt i armene hennes?

Men det hadde hun ikke behøvd å bekymre seg over. Lykken kom umiddelbart, og endelig svevde hun på en rosa sky.

«Noen ganger skulle jeg ønske jeg fikk en sjanse til å gjøre det om igjen. Være gravid på ny, men denne gangen kose meg helt fra hun bare er et bittelite frø til hun kommer ut. Men så vet du ikke hvordan det føles å ha din egen baby i armene før det skjer, det nivået av glede du oppnår da. Det er kanskje litt klisjè å si, men det er virkelig sant det de sier: Alt ordner seg til slutt», skriver hun.

Bloggen til Veronica finner du her.