Gå til sidens hovedinnhold

Dette betyr at du er gravid

Det er visse tegn som går igjen. Her er de første tegnene på at du har en bolle i ovnen.

(SIDE2): Graviditetssymptomene kan melde seg allerede før du har blitt oppmerksom på at menstruasjonen har uteblitt.

Siste nytt fra Side2, besøk forsiden akkurat nå!

En graviditetstest gir et sikkert svar på om du er med barn, men du kan se etter tegn allerede før du tar testen. Mange vil merke de aller første forandringene bare noen uker etter befruktning.

Altombarn.se lister en rekke symptomer som går igjen hos gravide. Her er noen tidlige tegn på at du ikke lenger er alene med kroppen din:

Ømme og svulmende bryster
Her viser ofte de aller første tegnene på en begynnende graviditet seg. Bare to uker etter befruktningen gjør hormonforandringer at brystene kan føles ømme og tyngre enn vanlig.

Trøtthet
Tidlig i svangerskapet øker hormonet progesteron i kroppen og de forhøyede verdiene kan resultere i at du føler deg trøtt og utmattet.

Kvalme
Et av de mest klassiske tegnene på graviditet er kvalme og uvelhet. Og det er ikke bare på morgenen. Kvalmen kan forekomme når som helst på dagen og oppstår så tidlig som to uker etter befruktning.

Avsmak for mat eller «cravings»
Et resultat av hormonforandringer i kroppen er også avsmak eller preferanser i visse typer mat. Noen klarer ikke kaffe eller sterk mat, andre har det voldsomt sug etter en spesiell matvare. Det gjelder for så vidt ikke bare mat, flere gravide opplever en merkelig trang til å spise asfalt eller andre uspiselig ting.

LES MER OM HELSE HER

Humørsvingninger
Hormonene står også bak svingninger i humøret og gravide veksler gjerne mellom opprømte høyder og gråtkvalte daler.

Forhøyet kroppstemperatur
Din vanlige kroppstemperatur er den du våkner med om morgenen. Den kan øke etter at du har hatt eggløsning og går tilbake om du skulle få menstruasjon. Om den vedvarer i flere uker kan det være et graviditetstegn.

Tvetydige tegn
Det kan være vanskelig å identifisere slike symptomer og om de kommer av at du er gravid eller bare er premenstruell. Skal du være helt sikker, ta en graviditetstest og oppsøk legen din.

Reklame

Mobilselskap kutter prisene - sjekk hvor mye du sparer

Kommentarer til denne saken