(SIDE2) : - Vi kan bli politiske rådgivere eller jeg kan bli kulturminister, ler Terje Schrøder som er personlig venn med Frp-formannen.

- Neida, når vi to er sammen snakker vi aldri om hverken politikk eller show. Men Jonny har parodiert Siv et par år nå, så hun er helt klart en del av showet vårt.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Sommershow i Oslo
Sammen med Dean Erik Andersen og Jonny Nymoen i Great Garlic Girls er han klar med sommershowet «Starflight 2» på Chat Noir i Oslo. Det er fjorten år siden sist det var sommershow i hovedstaden og hvitløksjentene er glade for å kunne ta opp igjen den tradisjonen.

Great Garlic Girls har gjennom 28 år underholdt publikum i inn- og utland med sine elleville parodier på kjente og kjære artister, politikere og kongelige. Nå flyr de videre med nytt sommershow og jentene gleder seg.

- For de som har sett showet før er innpakningen annerledes og endel av parodiene byttet ut. Så det blir en helt ny opplevelse, forsikrer Jonny som også parodierer MGP-vinner Alexander Rybak.

Glitter og stas
Showet består av en endeløs rekke kostymeskift i løpet av åtti minutter. Bak et slikt show ligger det mye øving og ikke minst sying. Og Jonny er hovedmannen bak de lekre kostymene.

- Jeg tror jeg har sydd nærmere ett hundre og femti kostymer, men heldigvis får jeg litt hjelp. Det blir selvsagt også mye billigere når vi gjør mye selv, forklarer han.

Jentene har vært mye på farten og gleder seg til Oslo-sommer.

- Det blir deilig å være hjemme en hel sommer å kose seg med venner, smiler Jonny og får støtte av Dean.

- Det er så deilig å være turist i Oslo. Det er helt perfekt og jeg nyter det. Man kan ta båt ut til alle de små øyene i Oslofjorden. Der kan man slappe av, grille og spille beachvolleyball.

(Artikkelen fortsetter under bildekarusellen)

2075

Mye rare folk
Hovedstaden er full av turister og det er til stor inspirasjon for hvitløksjentene.

- Vi kan bare sitte en hel dag på cafe å glane på folk som går forbi. Det er en studie i ganglag og underlige antrekk, ler Dean og Jonny og oppfordrer alle menn til å la tennissokkene ligge når de tar på seg sandalene.

Men det er noen små ulemper med å spille i Tigerstaden. Og det er de skeptiske bransjefolkene og alle vennene som sitter og skriker i salen.

- Jeg føler de ser rett gjennom karakterene mine, så de får aldri lov å sitte på første rad, påpeker Jonny og ler. Han mener publikum utenfor Oslo er litt mer takknemlige.

- I Oslo tar det gjerne ti minutter før de ler, mens trønderne og nordlendinger ler og klapper fra første sketsj.

Tina kommer
En av parodiene som har vært med lengst er Tina Turner. Og jentene lover at hun besøker Chat Noir i sommer også.

- Det er noen av de vi parodiere som vi ligner. Også går noen bare rett hjem. Taket løfter seg og folk i alle aldre kan forholde seg til Tina. Nå er hun jo hyperaktuell siden er på turne selv, så hun går aldri ut på dato, forklarer Dean.

Kjapt edru
Han forteller at mange bruker showet deres som vorspiel og at det er grunnen til at de skal spille klokka 22.00 hver kveld i sommer.

- Det er en gledens kveld å komme på show med oss. De får hørt masse god musikk og ledd godt, mener han og plages ikke av at noen folk kanskje er litt vel brisne når de ankommer.

- Det gjør ingenting. De blir fort edru når de får en av oss i fanget, ler hvitløksjentene.

1. juli er det klart for take off på Chat Noir. Great Garlic Girls spiller fram til 18.juli.

Se videoen for «Starflight 2» fra Chat Noir 2008

HTML EMBED