Gå til sidens hovedinnhold

Streng(e)marsj

17. mai kan du oppleve noe så uvanlig som et marsjerende strykerorkester! Her får du en forsmak.

DISEN: Disen skole mangler et musikkorps, men har et strykerorkester i Disen strings.

– Hvorfor ikke marsjere i 17. mai-toget, akkurat slik som skolekorpsene? spurte en av de unge fiolinistene. Og slik blir det i år.

SE BILDENE HER!

Marsjering + Kongen

– Vi synes det er hyggelig å få delta med bidrag fra Disen-elever i Borgertoget på 17. mai, sier strings-dirigent Kjersti Brander.

I tillegg til marsjering fra Grombua i Grefsenkollveien og ned til Disen skole, skal orkesteret opptre sammen med Grefsen skoles strykerorkester i Nydalen, foran selveste Kongen og Dronningen, på nasjonaldagen.

LES OGSÅ: DETTE SKJER I NYDALEN NÅR KONGEN KOMMER!

I ukene før nasjonaldagen har strykerne øvd på å spille og marsjere. Kombinasjonen har ikke vært lett, men litt om litt har det gått bedre-

– Jeg tror det blir gøy på 17. mai. Men jeg er litt spent på hvordan det går, siden vi ikke har marsjert så mye før, sier Fredrik Aarnes (12).

SE BILDENE HER!

Rybak-effekten

Det er både hoved- og aspirantorkesteret, samt rekruttene, som skal marsjere 17. mai. I Nydalen spiller hovedorkesteret.

Emilie Moen Ottersen (11), Anchana Balasingkam (10), Norunn Krokeide (10) og Tobias Christoffersen (9 1/2) synes fiolin er gøy.

– Vi fikk prøve å spille i musikktimen, som en del av den kulturelle skolesekken, og da ble jeg inspirert til å fortsette, sier Norunn, som har spilt i fire år.

– Det er klart at Alexander Rybaks suksess også har hatt en effekt. Vi har spilt for fadderbarna våre, og der var det flere som ville begynne, sier Emilie.

– Men er det ikke vanskelig å lære seg å spille fiolin?

– Nei, det er ikke så vanskelig. Det kommer an på hva du spiller. Det er rett og slett kjempegøy! sier Tobias.

SE BILDENE HER!

Reklame

Endelig på lager igjen: Ladekabelen som kutter strømmen selv