Gå til sidens hovedinnhold

Peer Gynt og gallaforestilling

Den Norske Ballettskolen (DNBS) feirer sitt 5-års jubileum med tre fullspekkede danseforestillinger i Bærum kulturhus.

GREFSEN/SANDVIKA: – Dette blir helt fantastisk, sier Irene Aarset Johansen ved DNBS .

Tre forestillinger under tittelen «SummerSpirit», en elevforestilling, selveste Peer Gynt og en gallaforestilling skal lokke publikum til Bærum kulturhus i helgen. Première er allerede i morgen kveld.

– Dette er tre helt unike forestillinger hvor publikum kan få med seg 70 elever fra våre satsingspartier samt gjestedansere fra operaene i Kiev og Donetsk, Hanna Mjåvatn, Jie Zhang på klaver og fiolinistene Sara og Catharina Chen, sier Aarset Johansen.

– Internasjonal interesse

På gjestelisten blant publikum står blant annet den ukrainske presidentfruen Liudmila Oleksandrivna Janukovitsj, prinsen av Rwanda, direktøren ved operaen i Estland og ambassadører fra 15 forskjellige land.

– Dette er forestillinger som alle kan ha glede av, ikke bare venner og foreldre. Her er det flere dimensjoner på grunn av at både våre elever og internasjonale dansere står sammen på scenen, sier Johansen og legger til:

– Det at forestillingene tydeligvis er av internasjonal interesse er selvsagt veldig stas for oss. Alle danserne jobber for tiden på spreng for å gi publikum alt de har, sier hun.

– Heilnorskt

Peer Gynt-forestillingen er spesielt kjær for både Irene og Siri Aarset Johansen. Det var nemlig deres far, Øivind Johansen, som hadde ideen til forestillingen. Han sydde den sammen med hjelp fra vadim Pisarev ved operaen i Donetsk.

– Den forestillingen er virkelig det norskeste av det norske og nettopp derfor er det så hyggelig å sette opp nettopp den. Vi gleder oss enromt til helgen, ingen tvil om det, og vi håper selvsagt så mange som mulig tar turen, oppfordrer Johansen.

Les mer på: www.dnbs.no

Reklame

Nå: Vi selger ut Pondus-bøkene på lager fordi vi skal flytte