Gå til sidens hovedinnhold

Grenland klatrer fortsatt

Grenland Group er på vei opp igjen etter nedturen i fjerde kvartal.

Offshore- og verkstedskonsernet Grenland Group nådde ikke helt opp til fjorårets første kvartal i årets tre første måneder, men det var en klar forbedring fra det meget svake fjerde kvartal.

NA24 - din næringslivsavis

Driftsinntektene kom betraktelig opp fra fjerdekvartals-nivået på kun 288,5 millioner kroner. I første kvartal endte omsetningen på 384 millioner kroner, som ikke var så langt under nivået i samme periode i fjor på 412 millioner kroner.

Grenland Groups driftsresultat endte på 9,1 millioner kroner i første kvartal, mot 17,4 millioner i samme periode i 2006. EBITDA-marginen lød på 4,6 prosent, heller ikke det helt på nivå med samme periode ifjor som hadde en margin på 5,4 prosent.

Resultat før skatt endte på 7,5 millioner kroner, knappe 10 millioner svakere enn i første kvartal 2006. I fjerde kvartal i fjor gikk konsernet med et underskudd på 52 millioner kroner.

Konsernet betegner ordrereserven som tilfredsstillende, og den beløper seg til 967 millioner kroner. Videre håper Grenland på positive effekter fremover av en styrket salgsorganisasjon.

Grenland fortsetter også arbeid med å øke lønnsomheten i forbindelse med programmet som ble startet opp i slutten av mars.

- Grenland Group har identifisert utfordringer innenfor områder som kapasitetsutnyttelse, kvalitet i anbudsarbeidet og i prosjektgjennomføring. Det arbeides nå med å gjennomføre forbedringstiltak innenfor disse områdene, heter det i en kommentar.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai