(Side2:) Addison (Kate Walsh) får et fristende jobbtilbud ved en privat klinikk i solfylte og glamorøse Los Angeles i denne første delen av dobbeltepisoden «The other side of this life», og dermed ble den nye serien født. «Private Practice» hadde premiere på amerikanske skjermer i høst og ble møtt med relativt dårlig kritikk, men også ganske gode seertall. Serien følger Dr. Addison Montgomery i hennes nye liv på vestkysten og som fødselslege ved den private klinikken The Oceanside Wellness Group.

Populær karakter
Addison er Dr. Derek McDreamys fraskilte kone og karakteren ble introdusert i «Grey’s Anatomy» for å skape et uromoment i forholdet mellom Derek og Meredith. Som en sterk og komplisert karakter ble hun raskt populær blant fansen og produsentene følte altså at hun var bra nok for sin egen serie. Med seg på laget får hun flere kjente fjes, blant annet Amy Brenneman, kjent fra TV 2-suksessen «Judging Amy» og Paul Adelstein som spiller agent Paul Kellerman i «Prison Break».

For Kate Walsh, som spiller den populære legen, har det vært et actionfylt år.

- Hvis dette hadde skjedd med meg da jeg var 25, hadde nok jeg også barbert av meg håret og kjørt over folks tær, spøker skuespilleren i et intervju med TVGuide.com, og hinter til episoder som kan forekomme når man blir berømt for tidlig.

Walsh har i løpet av det siste året fått sin egen serie, møtt og giftet seg med sin store kjærlighet, kjøpt seg hus og fylt 40 år.

- Det har vært som en voksende tornado. Jeg har hele tiden antatt at det ville roe seg, men det har vært som en bølge som jeg bare har surfet. Jeg kjenner meg selv nå, så jeg kan nyte det, smiler hun.

Giftet seg
Walsh møtte Alex Young, medpresident av produksjonsavdelingen hos Fox i februar i fjor. Det var tydeligvis kjærlighet ved første blikk, for de flyttet sammen måneden etter, han fridde i mai og de giftet seg i september.

- Av og til så vet man bare! Jeg møtte ham på et jobbmøte der vi endte opp med å snakke i timevis og det sa bare bang – kjærlighet ved første blikk. Jeg vet at det høres kvalmt ut og at du har lyst å klappe til meg, men der er sant.

Tidligere har 40-åringen uttalt at hun hadde gitt opp tanken på ekteskap.

- Absolutt. Jeg tror det var fordi alle i vår kultur blir veldig opptatt av alder. For kvinner er det to ting som er relatert til alder, og det er ekteskap og barn. Vi lever i en kultur som er gal etter babyer der alle antar at vi var født til å få barn. Jeg sa: «Kanskje ikke. Ønsker jeg meg en baby nok til å få en selv? Nei, det gjør jeg ikke. Jeg vil heller ha mitt eget liv og finne en partner og forhåpentligvis kjærlighet. Det er det viktigste».

Selve bryllupet forløp heller ikke uten drama, da Walsh fikk store problemer med varmen.

- Det var 40 grader og jeg hadde på meg en langermet kjole. Plutselig kan jeg ikke føle hendene mine lengre, og jeg trodde at jeg holdt på å få slag. Så presten spør om jeg tror jeg kan holde meg frem til vi skal knele, men jeg må bare svare at det tror jeg ikke. Så vi måtte ta en fem minutters pause, ler hun.

- Det beste var at noen gikk for å hente makeupartisten og sa «Sir, kan du vennligst komme med meg med en gang?» Noen andre spurte «er det en lege?» og assistenten min svarer: «Nei, det er makeupartisten».

«Private Practice» er som de fleste andre amerikanske TV-serier rammet av streiken, og rakk bare å spille inn ni episoder av den første sesongen. TV 2 har kjøpt inn serien og planlegger å sende den så snart ting er litt mer avklart på streikefronten. Ryktene fra USA sier at serien foreløpig har hatt gode nok seertall til at det nok blir en sesong til.

Se «Grey’s Anatomy» på TV 2 tirsdag klokken 21.40

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!