Gå til sidens hovedinnhold

TV 2 kan straffes for Grey's Anatomy-episoder

Episodene inneholdt grove voldsscener.

(NTB): Medietilsynet varsler at TV 2 kan straffes med gebyr for å ha vist to episoder av serien «Grey's Anatomy» tidlig på ettermiddagen. Episodene inneholdt grove voldsscener.

Medietilsynet kommer med varselet etter en stikkprøvekontroll av TV 2 Bliss i mai.

- De to episodene vi har kontrollert, inneholdt nærgående og blodige skildringer av kyniske drap kombinert med truende og angstpregede scener. Dette er innhold som normalt kvalifiserer til en 15-årsgrense. Vi er kritiske til at TV 2 Bliss viser 15-årsinnhold klokken halv fire om ettermiddagen, sier seniorrådgiver Line Langnes i Medietilsynet, ifølge NTB.

Drapene og nedskytingene er nærgående fremstilt
Tilsynet viser til det såkalte vannskilleprinsippet i kringkastingsloven, som innebærer at program med et innhold som kan være til skade for mindreårige seere, men ikke i så alvorlig grad som det som forbys fullstendig, sendes etter klokka 21.00.

- De kontrollerte episodene handler om en mannsperson som legger ansvaret for sin kones død på sykehusets ansatte. Vedkommende ønsker å hevne dødsfallet, og i en rekke scener skildres det at han skyter og dreper uskyldige personer på sykehuset. Flere av drapene og nedskytingene er nærgående fremstilt, og drapene fremstår i tillegg som svært kyniske», heter det i Medietilsynets vurdering.

Reklame

På tilbud: Den norske skogsmaskinen barna elsker

Kommentarer til denne saken