Gå til sidens hovedinnhold

Grieg-kopien fremdeles på avveie

Store politistyrker var i sving i jakten på det som viste seg å være en kopi i går. Nå havner saken «i bunken».

«Mysteriet om Grieg-bildet som forsvant». Det høres ut som en Brødrene Dal-episode, men er reelt nok. Politiet i Fana har fremdeles ingen konkrete spor etter bildet som ble stjålet fra Troldhaugen i går.

Det var en kopi
Som iBergen.no skrev i går, var bildet av Edvard Grieg og broren en kopi. Ikke alle hadde fått med seg at det ikke var snakk om en original.

- Hva med politiet?
- Vi som var der oppe fikk vel rimelig raskt beskjed om at det var en kopi som var stjålet. Men det er ikke sikkert at alle patruljene oppfattet det, sier politiførstebetjent Leif Næss til iBergen.no.

- Men det var likevel fullt oppbud av politi?
- Det var nok litt tilfeldig. Vi hadde to enheter som var i nærheten og som meldte seg ledig. Vanligvis hadde vi bare sendt opp en patrulje på en slik sak.

Saken havner i bunken
Etter å ha sjekket ut de to bussene med japanske turister og en barnehage som hadde vært på Troldhaugen, står politiet fremdeles på bar bakke.

- Vi regnet vel egentlig ikke med å finne noe hos barnehagen og turistene har vi sjekket ut. Men det har vært flere folk på Troldhaugen denne dagen som ikke vi vet hvem er.

- Dere har ikke mottatt krav om løsepenger?
- Nei, det har vi foreløpig ikke. Hadde det vært tilfelle, så hadde nok tyvene blitt lange i masken når de fant ut at bildet var en kopi, humrer Næss.

Så sant det ikke dukker opp noen på politistasjonen med bildet, vil saken bli etterforsket på vanlig måte.

- Da er det nok fare for at den havner i bunken og blir liggende der, ja, sier politiførstebetjenten.

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken