(SIDE2): Det er fremdeles sommer, og hva er vel bedre enn sene kvelder med gode venner og fantastisk grillmat?

Vi har alliert oss med en av Norges beste kokker for å kunne gi deg noen tips som garantert vil gjøre din neste grillfest til en stor suksess. Bent Stiansen ble i 1993 den første skandinav til å vinne den prestisjetunge kokkekonkurransen, Bocuse d’Or, og han gir deg her den andre av tre smakfulle oppskrifter for grillen i sommer: Grillet laksefilét med bernaisesmør.

– Bernaise er det mange som bare forbinder med kjøtt, men grillet fisk med bernaisesaus eller bernaisesmør er kjempegodt, sier Stiansen.

Pensle fisken med litt god olivenolje, krydre med salt og pepper og klem litt sitronsaft over den. Ikke krydre for mye – la tilbehøret fremheve smaken. Fisken serveres med bernaise- smør og marinerte poteter.

Se video under:

HTML EMBED

Oppskrift:

Grillet laksefilet med bearnaisesmør
4 personer

800 g laksefilet

2 ts salt

½ ts malt hvit pepper

½ dl god olivenolje, ekstra virgine

2 ss sitronsaft

Rens laksefileten for skinn og ben og del den i fire biter. Bland sammen salt, pepper, olje og sitronsaft og smør på laksefiletene. Legg laksestykkene på en varm grill og grill de i tre minutter på hver side. De skal gjerne være litt rosa inni, da blir de saftigst og best.

Bearnaisesmør

1 dl hakket sjalottløk

½ dl hvitvinseddik

1 ts knust hvit pepper

½ dl vann

200 g smør

2 ss hakket estragon

Salt

Kok sammen hakket sjalottløk, eddik, knust pepper og vann til all væske er kokt inn i løken, avkjøl. Pisk smør til luftig krem og tilsett løk og hakket estragon. Smak til med salt og pepper og server dette urte- smøret til laksen.

Marinerte fersk poteter med soltørkede tomater og olivenolje
4 personer

800 g fersk poteter (norske nypoteter)

Vinaigrette med soltørkede tomater og sjalottløk

1 dl finhakkede soltørkede tomater

1 dl finhakket sjalottløk

¼ dl hvitvinseddik

1 ½ dl jomfru olivenolje.

2 ss hakket gressløk

salt og pepper

Fremgangsmåte:
Start med å koke potetene i lettsaltet vann til de er møre. Skrell potetene og skjær dem i skiver mens de fremdeles er varme. Lag så sausen. Finhakk tørkede tomater og sjalottløk og ha i en bolle. Tilsett eddik, salt og pepper. Spe med olivenolje og smak til. Hell vinaigretten over potetene som er nykokte og dryss rikelig med gressløk. Serveres lun.