Gå til sidens hovedinnhold

Grisebank på børsen

Alle får juling på Oslo Børs. Ett selskap raser voldsomt.

Fast får skikkelig grisebank fredag. Selskaper har sett seg nødt til å sende ut et resultatvarsel der de opplyser at de ikke vil nå forventningene i markedet. Da blir investorene nådeløse.

NA24 - din næringslivsavis

Det er ikke bare Fast som får juling. Hovedindeksen er ned 1,79 prosent til 484,94 poeng.

LES OGSÅ: - Ingen grunn til panikk

Børsfallet startet i Europa torsdag ettermiddag og fortsatte i USA i løpet av kvelden. Det var antydning til panikk på Wall Street og investorene opplevde årets verste dag. Fallet spredte seg til Asia fredag morgen og den negative stemningen har smittet Europa.

Brutalt for Fast
Likevel skal det godt gjøres å overskygge Fast. Aksjen raser ned 29 prosent til 10,60 kroner.

Skuffelsen til Fast er først og frem knyttet til resultatvarselet der de opplyser at omsetningen vil ligge på mellom 34 og 38 millioner dollar. Ifølge TDN Finans har forventningene til omsetningen i tredje kvartal ligget i intervallet mellom 53,5 og 57 millioner dollar. Dermed er dagens sjokkmelding fra Fast med på å sende kursen rett ned.

Oljetungvekterne klarer seg noe bedre enn resten av kjempene. Oljeprisen har holdt seg stabilt like over 75 dollar, men faller fredag formiddag til 74,90 dollar på råvarebørsen i London.

Statoil og Norsk Hydro faller henholdsvis 1,71 prosent til 172 kroner og 1,75 prosent til 224,50 kroner.

Solnedgang
Verre går det med REC som er ned 4,13 prosent til 214,50 kroner. Selskapet presenterte sitt resultat for andre kvartal, men selv om de overgikk forventningene er ikke markedet helt fornøyd. Solenergiselskapet hinter frem at kostnadene vil øke som følge av den aggressive vekstfasen selskapet er inne i.

Stepstone blir også straffet etter sitt resultat for andre kvartal. Selskapet skryter ar en kraftig topplinjevekst, men klarer ikke vise tilsvarende vekst på bunnlinjen. Fortsatt sitter IT-selskapet igjen med småpenger etter at alle kostnadene er trukket fra. Stepstone har også åpnet lommeboken og blar opp 1,2 millioner euro eller 9,6 millioner norske kroner for Recruiter Norge.

LES OGSÅ: Dramatisk fall på Wall Street

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai