Gå til sidens hovedinnhold

Grisebanket oljepris

Oljen steg på råvarebørsen i USA i kveld, men årets første uke har barbert prisen.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Da gulvhandelen stengte på NYMEX kostet et fat olje, med referanseverdi WTI og levering i februar, 56,31 dollar. Dette er en oppgang på 72 cents, og en kraftig sådan fra den elektroniske førhandelen da den var notert til 54,90 dollar. Som var den laveste noteringen siden juni 2005. Når gulvhandelen stenger fortsetter handelen elektronisk.

NA24 - din næringslivsavis

I løpet av den forkortede uken har oljeprisen blitt barbert med hele 7,8 prosent, eller 4,74 dollar. Forrige fredag stengte oljeprisen på 61,05 dollar og handelen startet ikke opp igjen før på onsdag.

Senioranalytiker Phil Flynn hos Alaron Trading mener at oljeprisen allerede nå har tatt høyde for hele den varme vinteren, ifølge Marketwatch.

Fallet kommer etter at amerikanske oljelagre fortsetter å vokse. I går kom nye lagertall, som viste økning både for råolje og produkter. Samtidig fortsetter mildværet i Europa og på østkysten i USA.

Det er to årsaker til denne ukens prisnedgang, forklarer analytiker Benny Clausen.

- Årsaken er først og fremst mildt vær i USA og medfølgende lavt forbruk av fyringsolje. Samtidig har flere av de store aktørene bidratt til et stemningsskifte. Flere store hedgefond har vært aktive på salgsfronten og bidrar til nedgangen, sier Clausen til NA24.

Han tror imidlertid at vi har sett det største skrellet.

- Vi tror at den største nedgangen har vært. Det er rom for en liten pause for å konsolidere seg litt. Lagrene er ikke spesielt høyere enn i fjor, og kaldere vær vil fort kunne bidra til en oppgang igjen, sier Clausen til NA24.

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn