Gå til sidens hovedinnhold

Griske Solskjær

Ole Gunnar Solskjær har tjent 200 millioner og får 60 i fallskjerm. En real grisking.

(NA24-KOMMENTAR): Ole Gunnar Solskjær har ifølge E24 tjent rundt 200 millioner kroner på fotballen når han nå legger opp. Han kan få så mye som 60 millioner for en avsluttende æreskamp på Old Trafford, og fremtiden er nok også trygget. Solskjær blir kanskje trener, og han kan trolig få 50.000 kroner per foredrag.

Bak suksessen ligger utrolig mange timer med ballsparking under oppveksten i Kristiansund, kombinert med profesjonell og lojal opptreden i Manchester United.

Konsernsjef Solskjær
Men la oss nå tenke oss at den unge Ole Gunnar i stedet for å bruke beina, hadde valgt å prioritere hodet og skolebøkene. La oss si at han ikke ble fotballspiller, men la inn lange dager for å jobbe seg oppover i et stort selskap. La oss anta han kom seg til topps, og la oss si han i løpet av drøyt ti år hadde tjent 200 millioner kroner, før han fikk med seg en fallskjerm på 60 millioner kroner ut i tilværelsen som høyt gasjert konsulent.

Ville konsernsjef Solskjær også blitt hyllet som forbilde og fått et klengenavn som «Sunny»? Eller ville han blitt utskjelt som grisk, sleip og uanstendig? Ville han blitt kalt måljeger eller fallskjermjeger?

Spørsmålene er selvsagt retoriske. Vi vet alle hva svarene er. De som jobber 12 timer om dagen i noen av Norges mest ansvarsfulle stillinger – de er ikke gode forbilder. Et godt forbilde er derimot en person som trener en time eller to om dagen og spiller en fotballkamp eller to i uka.

Lønn viktig – i fotball
I kritikken av topplederlønningene hører man stadig at bedriften ville gått omtrent likedan med en annen sjef med lavere lønn. Vi hører også at høye lederlønninger ikke virker motiverende, og derfor er unødvendige.

Merkelig nok hører vi sjelden disse argumentene om fotballspillere. De færreste vil hevde at Manchester United hadde vært et like godt lag hvis man betalte spillerne en moderat lønn på for eksempel 300.000 kroner i året eller endog en meget høy lønn på 2-3 millioner, i stedet for 20-30 millioner i året, som Solskjær har fått de siste årene.

Innen fotball aksepterer alle at det er verdt svært mye å få tak i de aller beste. Når det gjelder næringslivet er dette tydeligvis verre å svelge.

Det er vel bare å konkludere med det legendariske sitatet fra tidligere Liverpool-manager Bill Shankly: - Some people believe football is a matter of life and death, I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that.

Are Slettaner tidligere leder for TV 2 Nettavisens økonomiseksjon, ansvarlig redaktør i iMarkedet.no og redaktør i Finansavisen. Han jobber nå for NA24 fra Connecticut utenfor New York, og skriver blant annet daglige kommentarartikler. Her kan du lese de siste kommentarene:

Kuvending om kjøtt
Usikkert som banken
SV velger butikk for deg
Husleieboom?
Distriktsungdom - send mer penger!
Ordføreren burde trukket seg
Vil ha mer graffitigriseri
Finansuro rammer ulikt
Skagens statsrefs
Hjemfallsfinten

Reklame

Grillpakken som gir deg saftig mat

Kommentarer til denne saken