Gå til sidens hovedinnhold

Møt mannen med «Grorudnøkkelen»

Lasse Feyling-Grüber ble morsom av å vokse opp i Groruddalen.

ELLINGSRUD: Etter at Lasse Feyling-Grüber (30) fikk et stand-up kurs i 30-årsgave av samboeren, har det gått slag i slag for mannen med «Grorudnøkkelen».

Denne uken er han aktuell med opptredener torsdag og fredag på Josefines Vertshus og utestedet Skuret.

Fått dilla på stand-up

Feyling-Grüber sier han alltid har likt å få andre til å le og har vært en fan av stand-up lenge.

– Jeg er veldig fersk, men det har gått veldig bra, sier han.

I stand-up kurset han fikk i gave var det obligatorisk å stille seg på scenen med eget materiale. Publikum likte hva de fikk høre, og nå er han å finne på tilstelninger byen rundt, samt på internett.

– Det på YouTube var det første jeg gjorde noen gang, og det gikk veldig bra. Jeg synes det er kjempegøy å stå på scenen. Det gir meg veldig mye, sier han.

Saken fortsetter under videoen.

Inspirasjon fra hverdagen

Med 26 år av sitt liv bosatt rundt omkring i Groruddalen falt det naturlig å hente inspirasjon derfra.

– Jeg får materiale ved å observere. Jeg spiller også på fordommer, den sære hverdagsrasismen, og får snudd den på hodet. Samtidig går det på det som står i nyhetene, ting jeg ser ute, og som jeg har opplevd selv. Noe av det jeg tuller med er sant også. Man kan hente inspirasjon fra overalt, sier Feyling-Grüber.

Blitt varemerke

I sitt sceneshow tuller han mye med typiske Groruddalen-stereotypier.

– Det er ikke så mange standupkomikere fra Groruddalen, så det har blitt et slags varemerke. Folk husker meg som han med Grorudnøkkelen, og veldig mange folk fra Groruddalen liker at jeg tuller med det.

Feyling-Grüber sier humoren hans passer for de fleste.

– Jeg har ikke så veldig grov humor, og ingen beskrivende detaljer om sex, foreløpig i hvert fall. Du kan vel kalle det østkanthumor. Det liker jo både folk fra øst- og vestkanten, avslutter han.