Gå til sidens hovedinnhold

Ville rane for moro skyld

Den butikkansatte fikk noen kamerater til å rane Prix-butikken for over 200.000 kroner.

(iOslo.no) Fredag den 28. mars i år, om lag klokken 22.20 ranet en mann Coop Prix-butikken på Lindeberg i Oslo. Nå er tre menn dømt for ranet, blant annet en butikkansatt på bare 20 år.

Den unge mannen var bare 19 da ranet ble begått.

Ved å true med en soft gun ranet en 21-åring butikken, mens den medsammensvorne i butikken satt på bakrommet og sorterte brød. 20-åringens bror (24) kjørte ransbilen.

«For moro skyld»
På forhånd hadde de tre planlagt for moro skyld at de skulle rane butikken. 20-åringen sa det var greit at hans bil ble brukt, og han fortalte at det ofte var mye penger i kassen på det tidspunktet ranet ble begått.

«NN (21-åringen, journ.anm.) tok på seg skjerf og hansker, tok sekken på ryggen og tok også med seg soft gunen som lå i bilen, gikk inn i butikken mens YY (24-åringen) ventet i bilen til NN kom tilbake med sekken fylt med penger, og de kjørte sammen fra stedet.», heter det i dommen.

Gikk på bakrommet
De tre forklarte i politiavhør at utbyttet skulle deles på tre, men i retten forklarte alle at 20-åringen ikke fikk noe.

Retten finner det imidlertid bevist at 20-åringen startet tømming av kassen over 40 minutter tidligere enn instruksen tilsa. For å unngå å være til stede under ranet gikk han på bakrommet og sorterte brød. Han reagerte heller ikke da en kvinnelig butikkansatt skrek under ranet.

20-åringen og den kvinnelige ansatte var de eneste ansatte på jobb under ranet.

Redd
Kvinnen forklarte i retten at hun skrek høyt da en svartkledd person kom inn på kontoret og pekte på henne med noe hun oppfattet som et skytevåpen. Hun sa også at hun ble ekstra redd da 20-åringen ikke kom til unnsetning.

Utbyttet ble på over 230.000 kroner, nesten alt fra kassen 20-åringen hadde tømt.

Dømt
Av disse pengene har nå 184.000 kommet til rette.

Nå er de tre mennene dømt i Oslo tingrett. 20-åringen er dømt til fengselsstraff i ett år, mens hans bror fikk 10 måneders fengsel. 21-åringen, som sto for den fysiske gjennomføringen av ranet, fikk ett år og seks måneders fengsel. Han ble i februar i år dømt til betinget fengsel, og fikk derfor den betingede straffen i tillegg til straffen for ranet.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Reklame

Nå kan du trene med Norges beste trenere hjemme i stua

Kommentarer til denne saken