Gå til sidens hovedinnhold

Gryende børsoppgang i USA

Pilene peker opp rett i forkant at børsene i New York åpner.

Dow Jones Indicative stiger 0,58 prosent, mens Nasdaq-futuren er opp 0,61 prosent og S&P 500-futuren stiger 0,47 prosent.

NA24 - din næringslivsavis

Tirsdag ble børsene løftet opp mot slutten av handelen på Wall Street. Det var effekten av rentemøtet til den amerikanske sentralbanksjefen som fikk markedet til å sende kursene oppover. I forkant av møtet var derimot investorene mer negative og det var først de siste timene at oppgangen kom.

Ben Bernanke holdt renten uendret, men benyttet anledningen til å advare mot inflasjonen. Den amerikanske sentralbanksjefen er mer bekymret for faren for ytterligere prisvekst enn han er for usikkerheten i finansmarkedet.

Internasjonalt har det kommet flere resultater som viser god vekst i selskapene. IT-giganten Cisco stiger nærmere syv prosent i forkant av børsåpningen etter at de har lagt et solid fjerde kvartal bak seg. Resultatet steg med 25 prosent, og selskapet har også hevet guidingen for omsetningsveksten i det lange bildet med to prosentpoeng.

Sportsutstyrsgiganten Adidas leverer også sterke tall og har sammen med flere andre gitt en god oppgang i Europa.

Oljeprisen faller tilbake i påvente av den ukentlige lagerstatistikken. Forventningene er at lagrene vokser videre. Det kan i så fall si noe om etterspørselsutviklingen i markedet. Fra toppen i forrige uke har oljeprisen falt markant på bekymringen om at uroen i kreditt- og finansmarkedene vil forflytte seg inn i råvaremarkedet. Hvis problemene i kredittmarkedet fører til en global økonomisk nedgang kan det slå ut på etterspørselen etter olje.

Ved råvarebørsen i New York faller frontkontraktene på WTI-oljen med 72,24 dollar fatet.

Reklame

Kurs i dag: Disse boblene og vinene passer perfekt til 17. mai