Gå til sidens hovedinnhold

Grytidlig bryllup for Charles

Prins Charles og Camilla Parker-Bowles gifter seg lørdag, men de må regne med å gjøre det tidlig. Tre andre par er nemlig booket inn mellom to og fire.

(SIDE2): Seremonien i rådhuset i Windsor måtte flyttes fra fredag ettermiddag til lørdag fordi prins Charles skal delta i pavens begravelse.

Dermed må også prinsen og Camilla Parker-Bowles flytte den praktiske delen av vielsen til tidlig på dagen. På det tidspunktet de opprinnelig skulle ha giftet seg (1430 norsk tid fredag) er det nemlig booket inn tre andre brudepar.

Fire bryllup og en gravferd
Windsor og Clarence House bekrefter at Charles' bryllup selvfølgelig ikke skal kollidere med de tre andre glade brudeparene. Og selv om beslutningen om å flytte bryllupet er forståelig, vekker det også oppsikt.

- Dette er fire bryllup og en gravferd, skriver The Sun, som påpeker at Prins Charles bestemor, Dronningmoren, ble begravet på samme dato for tre år siden.

Velsignet som normalt?
Det er imidlertid kun den borgerlige ekteskapsinngåelsen som flyttes i tid. Den kirkelige velsignelsen på 45 minutter som erkebiskopen av Canterbury skal foreta, kan fremdeles avholdes på ettermiddagen lørdag siden den foregår inne på selve slottet i Windsor.

Det er også her de fleste gjestene og Dronning Elizabeth skal være til stede.

- Problemer for Haakon
- Prinsen føler dette er helt riktig å gjøre og det samme gjør Ms. Parker-Bowles, heter det fra Clarence House.

Vår egen kronprins Haakon kan få problemer med å være til stede i bryllupet lørdag. Opprinnelig skulle han fly rett til Windsor etter statsråd fredag for så å reise til Japan på tre dagers offisiellt besøk lørdag.

Reklame

United-legenden håper Solskjær henter Haaland til Old Trafford

Kommentarer til denne saken