Gå til sidens hovedinnhold

Strålende håndholdt-«GTA»

«Grand Theft Auto: Chinatown Wars» til Nintendo DS er en ren maktdemonstrasjon.

NB! Se alle bildene fra spillet i bunn av artikkelen.

Rockstar Leeds må huse noen av de dyktigste spillutviklerne i verden. Først ga de oss en fullverdig «Grand Theft Auto»-opplevelse på PSP, og nå har de klart det samme på den mye mindre kraftige Nintendo DS.

ALT OM: Nintendo DS

Masse innhold

«Chinatown Wars» handler om den bortskjemte, kinesiske gangstersønnen Huang Lees actionfylte eventyr i Liberty City. På tross av at dialogen presenteres som tekst, holder samtalene og fortellingen samme høye kvalitet som alltid, og persongalleriet er fullt av artige figurer. Forfatterne hos Rockstar har med andre ord gjort en strålende jobb.

Byen tar utgangspunkt i «GTA IV» sin Liberty City, den største forskjellen er at det nå er to og ikke tre øyer. Spillområdet er like levende og innholdsrikt, nabolagene skiller seg klart fra hverandre og «Chinatown Wars» byr på mange småspill og aktiviteter. Blant annet kan du delta i billøp, prøve deg som tatoveringsartist, kjøre drosje eller ambulanse og leke narkobaron.

Omfattende narkotikahandel

Tidlig i spillet får du tildelt din første forsyning og så er det bare å farte rundt, lete etter de mest desperate kjøperne og selgerne og tjene så mye penger som mulig. Markedet endrer seg hele tiden og det gjelder å ikke selge til første og beste, plutselig stiger prisen på en type stoff veldig.

Narkotikahandelen kan for øvrig ikke regnes som en valgfri aktivitet. Av og til er man avhengig av de etter hvert store summene man drar inn, oppdragene gir mindre penger i kassa enn før. Heldigvis er det artig å lete seg frem til de ivrigste kjøperne og finne de beste tilbudene.

Se «Chinatown Wars» i aksjon her:
(Artikkelen fortsetter under videoen)

HTML EMBED

Se flere spillvideoer her

Kreative løsninger

Historien er, som i de andre «GTA»-spillene, delt opp i en rekke varierte, kreative og akkurat passe lange oppdrag (du rekker minst ett på en busstur). Riktignok går mange ut på å reise et sted og hente noe eller skyte noen, men måten du gjør de forskjellige tingene på skiller seg ofte fra hverandre. Blant annet skal du redde en hjertesyk alliert og du må kjøre såpass forsiktig at han ikke stryker med, noe som er lettere sagt enn gjort med spillets ekstremt hissige politi i hælene. Et eksempel på kreativitet er det første billøpet du kommer til, istedenfor å vinne skal du ødelegge for de andre kjørerne så den ubrukelige kompisen din kommer først.

I tillegg til at selve oppdragene skiller seg fra hverandre, byr Rockstar på mye artig og variert bruk av den trykksensitive skjermen. Blant annet skal du bygge snikskytterrifler, desarmere bomber og deaktivere bilalarmer, og på den tidligere nevnte hjertepasienten må du drive gjenoppliving.

Til forskjell fra de fleste andre utviklere har Rockstar klart å unngå gimmick-følelsen, alt som foregår på den trykksensitive skjermen føles naturlig og gjør spillopplevelsen enda bedre. Den trykksensitive skjermen blir også brukt når du benytter deg av kastevåpen, en runding styrer retning og styrke på kastet.

Glimrende kontroll

Teknisk er «Chinatown Wars» det uten tvil mest imponerende DS-spillet. Du ser alt på skrått ovenfra og det er lett å få oversikt, spillet flyter som en drøm og grafikken er detaljert. Lydbildet holder også høy kvalitet, selv den hjemmesnekra musikken er en fryd for ørene.

Mest skryt hva gjelder det tekniske går likevel til kontrollen, etter litt tilvenning er «Chinatown Wars» deilig å ha med å gjøre. Bilene er suverene å kjøre rundt i, miljønavigeringen er kanon og endelig har vi fått et «Grand Theft Auto»-spill med et skikkelig siktesystem. Du låser deg fast i en fiende med R-knappen, bytter mål med L og styrekrysset, og det fungerer. Ingen ifølge spillet livsfarlige pensjonister eller søppelkasser å se.

Et must

Hvis du har en Nintendo DS og er gammel nok, må du kjøpe «Grand Theft Auto: Chinatown Wars». Rockstar byr på en av maskinens desidert beste spillopplevelser og spillet hører hjemme i enhver samling.

Se video, bilder og les mer om spillet på detaljsiden for «GTA: Chinatown Wars» her.

1742

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året

Kommentarer til denne saken