Gå til sidens hovedinnhold

8 av 10 unge tror på Gud

Trodde du at de færreste ungdommene ikke tror på Gud, så tar du grundig feil, viser ny undersøkelse.

(YEYE): En undersøkelse utført av den tyske stiftelsen Bertelsmann Stiftung viser at hele 85 prosent av ungdom i alderen 18 til 29 år anser seg selv for å være religiøse.

Halvparten dypt troende
Men det stopper ikke der, skal vi tro den tyske stiftelsens undersøkelse; hele 44 prosent av de 20.000 som deltok i undersøkelsen anser seg selv for å være svært religiøse.

Færre svært religiøse i Vesten
Undersøkelsen viser også, kanskje ikke så overraskende, at ungdommer som holder til i vestlige land er mindre religiøst orienterte enn ungdommer fra utviklingsland og land i Østen.

I flere av de europeiske landene, deriblant Frankrike, Tyskland og Østerrike, svarer 50 prosent at de anser seg selv for å være religiøse. Men her er andelen som ser på seg selv som svært religiøse langt lavere enn i østlige land.

Moskeene og den katolske kirken ser ut til å holde godt på ungdommen. Den protestantiske kirken (samme tro som den norske Statskirken, journ. anm.) sliter derimot i Europa. Undersøkelsen viser at kun syv prosent av protestantiske ungdommer regner seg som svært religiøse, melder Avis2.

«Alle» ber en gang i uken
... i Nigeria og Guatemala. Mens blant europeisk ungdom er daglig bønn heller uvanlig. Blant fransk ungdom er det bare ni prosent av ungdom som ber daglig.

Ingen Skandinaviske ungdommer har deltatt i undersøkelsen.

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her!

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden