(Side3): Si hva du vil om skole, både livets og den utdannelsen man tar. Noe kunnskap må man rett og slett skaffe seg selv gjennom underholdningsprodukter. Med det som bakteppe har vi plukket ut ti filmsitater som alle menn bør ha i sitt vokabular.

1. Tatt av vinden
Filmen i seg selv er kanskje ikke den største mannefilmen som er laget (muligens ekstremt langt derifra), men dette sitatet er absolutt viktig å kunne. Det er nesten uendelig mange ganger man kan dra fram Clark Gables udødelige ord. Sjekk også videoklippet for å få den helt riktige måten å si det på.

HTML EMBED

2. Blade Runner
Det er mange filmer som har udødelige sitater fra døende personer i filmene, men det er vel knapt noen som kan overgå Rutger Hauers avskjed i Blade Runner.

HTML EMBED

3. Casablanca
Bitre menn har det vært mange av i filmhistorien, men det er ingen som kan noen gang overgå Humphrey Bogart.

HTML EMBED

4. Gladiator
At Russell Crowe er tøff er det lite tvil om, det er heller ikke mye tvil om at det er få tøffere øyeblikk enn akkurat dette. Hvis ikke hårene på armen din reiser seg av dette så vil det aldri gjøre det.

HTML EMBED

5. Spartacus
Visstnok skal dette være sant, noe som gjør det enda råere. Brorskap mellom menn har knapt blitt vist bedre på film.

HTML EMBED

6. Gudfaren
Vi kunne selvfølgelig hatt dette på førsteplass, men det hadde vært for enkelt. Hvilken mann har ikke hatt lyst til å komme med et forslag man ikke kan si nei til?

HTML EMBED

7. Taxi Driver
Robert deNiro i kanskje sin største rolle med et sitat som passer i relativt mange pressede situasjoner. Snakker du til meg?

HTML EMBED

8. Scarface
Nok en klassisk linje fra en relativt hard film.

HTML EMBED

9. Top Gun
Fart er viktig for alle menn, og Tom Cruise i Top Gun er fartsmannen på film.

HTML EMBED

10. Apocalypse Now

Det er mange lukter man kan like om morgenen, men det finnes vel ingen bedre lukt enn... napalm.

HTML EMBED

Noen sitater vi har glemt? Noen som er bedre som burde ha vært med? Si din mening under. Lag gjerne din egen ti på topp-liste!