Gå til sidens hovedinnhold

11 innsidetips til Bangkok

Er du først blitt bitt av Bangkok-basillen kommer du helt sikkert tilbake. Her er elleve spennende innsidetips.

Følg oss på FACEBOOK

Millionbyens sterke vekst har ført til mer trafikk og forurensning, men også en solid oppgang i kulturlivet, samt et tilbud av matsteder som alene er verdt et besøk. Myndighetene har gjort et hederlig forsøk på å dempe både trafikken og lyse opp i strøkene som tidligere ikke var fullt så godt utstyrt, med en viss suksess.
Metronettet i Bangkok er godt, byen har fått et nytt moderne samtidsmuseum, og det skjer mye annet som er verdt å få med seg. Denne myldrende verdensbyen forfører sine besøkende, og blir sjelden enerverende.

Opplev dette i Bangkok

1. Massasje i Wat Po

På dette vakre tempelområdet leder en buddhafigur i avslappet positur deg videre til en skole for tradisjonell massasje (+66 2 221 2974), som ligger på selve tempelområdet. Du må ofte vente på tur, og du blir massert side om side med andre, men prisene er særdeles lave, og standarden ellers god.

2. Patravadi-teateret i Bangkok

Bare reisen dit er verdt det: Først må du med elvebåt til Wang Lang-piren, deretter passere de eksotiske Nonthaburi-markedene.
Patravadi (tlf. +66 2 412 7287), grunnlagt av en av Thailands mest kjente og respektere skuespillere, ligger ved elven i et større kompleks, som i tillegg til teater består av øvingslokaler, gavebutikker og restauranter. Her kan du også overvære avangarde-dansere eller entusiastiske utøvere av akrobatikk og klassisk thai-tromming. Alt dette skjer med utsikt over trafikken av lasteprammer på elven og kongepalasset.

3. Kunst og shopping i Bangkok

Lokale kunstkjennere jobbet i mange år for et senter a la New Yorks Guggenheim, og med Bangkok Kunst- og Kultursenter (tlf. +66 2 214 6630) er de et stykke på vei, selv om det fortsatt ikke er fullført. Du kan vandre videre over skybridgen til MBK-senteret (tlf. +66 2 620 9000), der du finner det meste, ofte til en meget gunstig pris. Er ikke det nok kan du krysse gaten til labyrinten som utgjør Siam-plassen, hvor særlig ungdommen møtes i motebutikkene, alternative kinoer og det noe spesielle kunstgalleriet Whitespace (tlf. +66 2 252 2900).

Last ned gratis destinasjonsguide til BANGKOK

4. Or Tor Gor i Bangkok

Rett over gata fra det kjente, men også utmattende Chatuchak loppemarked, ligger dette frukt- og grønnsaksmarkedet (tlf. +66 2 279 2080. Her kan du smake deg gjennom landets ulike regioner, og noen av kongedømmets beste matvarer: Mango, grillede tigerreker og krabbe i karri- og kokosnøttsaus, for å nevne noe.

5. Bang Krajao i Bangkok

Hvis du vil oppleve hvordan Bangkok fortonet seg før invasjonen av moderne boligblokker og 7-Eleven kan du hoppe på elvebåtene som tar av fra pirene ved enden av Narathiwas Road. De tar deg med til et overraskende uutviklet hjerte av grønn jungel ikke langt fra byen, der tusenvis av stier leder deg til et område fylt med hus på stylter og eldre mennesker kledd i fargerike saronger, og frukt som kan plukkes rett fra trærne.

6. Sukhumvit Soi 11 i Bangkok

I denne trendy gaten, like ved horestrøket Nana, samles både de lokale og besøkende i etablissementer som Bed Supper Club (tlf. +66 2 651 3537), eller den noe skrudde Manchester United Restaurant and Bar (tlf. +66 2 651 2933). Byens kanskje beste pizza får du på Pizzeria Limoncello (tlf. +66 2 651 0707).

7. Chinatown i Bangkok

Blomstermarkedet Pak Klonk Talad i nordenden av Chinatown er et karneval i farger og lukter. Skulle du bli sulten av dette overdådige synet av liljer og orkidéer bør du finne veien til hovedstripen på Yaowarat Road. Der, på hjørnet av Yaowarat og Soi Texas, ligger Rut and Lek Seafood, som blant annet serverer verdens beste krabbestekte ris.

8. Loha Prasat i Bangkok

Loha Prasat er en av Bangkoks mest spesielle religiøse bygninger. Konstruksjonen kledd i metall består av en rekke konsentrisk utformede bokser, som minner om det indre i et egyptisk gravkammer.
Med all klatringen inne i det spesielle byggverket, eller noen runder på det tilstøtende smykkemarkedet, opparbeider man en viss appetitt, som du kan få tilfredsstilt i Thipsamai restaurant (tlf. +66 2 221 6280) i Mahachai Road like ved. Den er kjent for sin pad thai – wokede, myke noodler servert med tigerreker og egg, like gule i fargen som spiret i det berømte Phu Khao Thong (det gylne fjellet) like ved.

9. Sri Mariamman i Bangkok

Hinduismen er en sentral religion for mange thailendere, og den kommer spesielt sterkt til uttrykk i Bangkok. I nedre Silom Road finner du Sri Mariamman (tlf. +66 2 238 4007), som er det eldste hindutempelet i Bangkok, tilegnet gudinnen Uma. Dette er et samlingssted, også for byens mange tusen transseksuelle.
Den årlige Navratri-festivalen i oktober kan overværes i Pan Road, som også er kjent for sine mange koreanske og vietnamesiske restauranter. Under Navratri fylles Pan Road opp med tusenvis av ildslukende hinduer, som i tillegg er dekket av et tykt lag av pudder.

Abonner på Reiser & ferie

10. Wat Suthat i Bangkok

Det gedigne tempelområdet, som aldri er blitt fullstendig renovert, har mange attraksjoner du bør få med deg. For eksempel frescoene, som kan sammenlignes med det beste du finner i Italia. Vis a vis hovedinngangen står en rød, seremoniell huske, et hindusymbol som en tid fungerte som Bangkoks byvåpen.
Gatene rundt tempelet er ellers noen av byens mest atmosfæriske.

11. Ut av Bangkok

Kanalene – klong på thai – var i sin tid Bangkoks største attraksjon, men er med byens vekst blitt skjemmet av forurensning. For å oppleve disse spesielle transportårene best mulig, anbefales det å dra til Amphawa, et distrikt i Samut Songkhran-provinsen bare en time med bil fra Bangkok.
Markedet der er delvis flytende, og er et av de mest populære i hele Thailand. Her er det spesielt mye liv i helgene.
Smugene rundt markedet er fulle av små, spennende butikker og puber. Herfra kan du også dra på tretimers cruise i langbåter med tak, til områdene rundt. Turen inkluderer flere stopp, blant annet til hellige steder. Langs elvebreddene finner du også fine overnattingssteder om du ønsker å bli litt lengre.
Pris for turen er uslåelig: 10 kroner.

Kommentarer til denne saken