Gå til sidens hovedinnhold

Her er ukens kinofilmer

Hva du bør se - eller holde deg langt unna - denne helgen.

Lørdag 5. november arrangeres Den store kinodagen i hele landet. Med kinobilletter til halv pris og utvidet program, vil mange ta turen til kinoen.

Men er ukens premierer verdt å se?

Ukens norske
I den tiende filmen om Varg Veum, blir hans kamerat Even anklaget for å ha sprengt et våpenlager. Varg aner at kameraten er uskyldig og begynner jakten på den egentlige bombemannen.

I motsetning til enkelte andre «Varg Veum»-filmer, er denne definitivt godt egnet for kinolerretet. Men vår anmelder mener at de storslåtte effektene overdrives.

- Med fare for å framstå som kritikeren som aldri blir fornøyd, lurer jeg på om ikke det hadde vært bedre å la Veum være Veum, istedenfor en slags fattigmannsvariant av Bond eller Bourne, skriver han.

Ukens framtidshistorie
«In Time» er basert på en god idé: Mennesket slutter aldringsprosessen idet de fyller 25 år, og deretter må tid tjenes inn. Går man tom for tid, vil man dø. Dette gjør at de rike kan leve evig, mens de fattige må leve fra dag til dag.

Selv om ideen er god, er ikke historien like gjennomført. Man blir sittende igjen med flere ubesvarte spørsmål og en følelse av at dette kunne vært gjort mye bedre.

Ukens beste
«Pina» er historien om den tyske koreografen Pina Bauschs dansekompani og hennes mest kjente stykker. Filmen er laget i 3D, noe som gir spektakulære bilder av Bauschs koreografi.

Dette er en film for de spesielt interesserte: Nesten to timer med moderne dans passer ikke for alle. Men de som liker dans, vil få en unik kinoopplevelse.

Ukens action
Gode skuespillere som Clive Owen og Robert De Niro til tross - «Killer Elite» er ikke årets beste actionfilm. Jason Statham har hovedrollen som en leiemorder som er lei av jobben. Men så trues han til å drepe tre britiske spesialsoldater - og hans siste oppdrag blir verre enn han hadde trodd.

Filmen er stilig laget, men handlingen er tynn og hovedkarakteren er usympatisk.

Kommentarer til denne saken