Følg oss på FACEBOOK

Uheldigvis er det gjerne slik at vi fort faller inn vaner når det gjelder hovedstaden. Vi lander fjerne på det faste bordet på Scotsman, Smuget eller Fru Hagen på Grünerløkka. Hva med en lørdag ettermiddag på Grønland, på det fargerike markedet ved Vaterlands bru? Eller en vandretur på havna fra Aker Brygge til det nye operahuset i stedet?
Hovedstaden har vært gjennom turbulente perioder siden den ifølge Snorres kongesaga ble grunnlagt rundt år 1048 av Harald Hardråde. Nyere utgravninger har påvist tidligere bystrukturer, men det var ikke før i høymiddelalderen at byen nådde sin første storhetstid. Den forfalt dog under unionstiden med Danmark, inntil den igjen ble valgt som hovedstad i 1814, i den selvstendige staten Norge. Med industrialiseringen skjøt innbyggertallet fart, og siden har ikke byen sett seg tilbake. I dag er Oslo ikke bare Norges viktigste by, men også en av Europas mest spennende hovedsteder med et yrende kulturliv.

Gå i Oslo

Gå til Grønland fra Storgata via Brugata mot Grønlandsleiret. Her passerer du en rekke hyggelige restauranter, barer og puber. Noen brune, andre litt mer kosmopolitiske. Fortsett videre mot Oslo gate til Minneparken ved St. Halvards plass. Rett vis av vis ligger Oslo ladegård. Her er det en trivelig kafé, som på sommeren har en fin uteservering.

Severdighet i Oslo

Se Emanuel Vigelands mauseoleum på Slemdal i Oslo. Han var en yngre bror av Gustav Vigeland, og kjent for en rekke utsmykninger av kirkebygg. Hans hovedverk er likevel Tomba Emanuelle, mausoleet han oppførte i Grimelundveien 8 på Slemdal som ateliér og fremtidig museum for seg selv. Et fascinerende sted, og slett ikke bare for kunstelskere.

Shopping i Oslo

Kjøp den lekre lampen Moo fra Northern Lightning hos People & Design, eller andre spennende produkter i det litt annerledes varehuset House of Oslo i Vika.

Restaurant i Oslo

Spis på Carls Restaurant i Grensen 20 midt i Oslo sentrum, et relativt nytt, upretensiøst spisested som har høstet lovord for sitt eminente kjøkken. Prisene er heller ikke avskrekkende. Hva med en Chefs 5-retters meny til 545 kr? Da er blant annet fersk torsk, gris fra Jæren og ulike skalldyr inkludert.

+ 12 timer i Oslo

Oslos museer er i verdensklasse, blant andre Munchmuseet og Nasjonalgalleriet. Ta i tillegg bussen ut til Bygdøy og besøk Norsk Folkemuseum samt Vikingeskip-, Holocaust- og Kon-Tiki-museet. Samtlige er det klasse over. Innimellom anbefaler vi en spasertur rundt på bygdøylandet - et stykke bondeland midt i storbyen. Og er det sommer, er det flere steder du kan ta deg en dukkert, blant annet Huk.

En god seng etter dagens dont får du på Hotel Guldsmeden i Parkveien bak slottet.

Visit Oslo