Gå til sidens hovedinnhold

Slik bygger du muskler

Ekspertenes beste treningsråd for store muskler.

Har du begynt å trene, men sliter med motivasjonen? Da kan disse tipsene være til hjelp for deg som vil få en fin kropp raskt!

Selv om armhevinger av mange blir ansett som den viktigste treningsøvelsen, og de fleste gutta vil bygge sixpack fortere enn du kan si "øl", mener gutta som driver med bulking at mange begynner i feil ende når vi skal trene.

Begynn nederst

- For raskest resultater vil det være gunstig å trene styrke for bein, og da gjerne med øvelser der man bruker flere av kroppens muskler, sier trener og daglig leder for My Revolution, Børge André Fagerli, til Klikk.no.

- Jeg ville sagt markløft her, men det forutsetter korrekt teknikk. Markløft styrker hele øvre del av rygg og nakke, armer, ryggstrekkere og korsrygg, rumpe, legger, bakside og forside av lårene.

Favorittøvelse

Markløft er en av favorittøvelsene til fitnessutøver Jan Strøm også.

- For å bli stor og sterk er det viktig å velge øvelser som involverer de store muskelgruppene: lår, sete og rygg, sier fitnessutøver Jan Strøm.

- Det jeg synes er viktig med markløft, er å holde ryggen rett, og pass på at du ikke krummer ryggen. Bruk en kombinasjon av både ben og rygg for å løfte, sier Strøm.

Knebøy

- Markløft er det nærmeste man kommer en helkroppsøvelse. Knebøy kommer på en god andreplass, og da mener jeg ikke den typiske versjonen man ser mange kjører der de har alt for mye vekt på stanga og så vidt knekker i knærne, sier Fagerli.

Artisten Samsaya bruker også knebøy og utfall for å holde seg i form, og øvelsene inngår i hennes faste treningsprogram.

- Jeg merker at treningsdagene er ordenlig effektive, sier hun til Shape-Up.

Fordi den typiske knebøyen er komplisert, stedet foreslår Fagerli at vi kan prøve "ungarsk utfall" først.

HTML EMBED

Les også:

5 trinn til drømmemage

Deffing er helseskadelig

Slik bygger du store muskler

Sex er dårlig trening. Dette funker.

Kommentarer til denne saken