(BIIPMAG): Viktigst av alt er selvfølgelig at dere liker hverandre, har det morsomt sammen, og er akkurat passe klissete, søte og forelska i hverandre – som et kjærestepar skal være. Men for at forholdet skal vare, kan det være lurt å ha noen grunnleggende punkter å bygge det på:

Les også: Hva slags kjæreste er du?

1. Passion
Å være nær hverandre, ta på hverandre, kysse, og kjenne seg tiltrukket av kjæresten, er viktig i et forhold. Ofte skal det ikke mer til enn en klem i etterkant av en uoverensstemmelse for at alt skal bli bra igjen.

2. Respekt
En viktig ingrediens i et forhold er at man ser hverandre, og tar hensyn til hverandres behov. Respekt innebærer også å akseptere at du og kjæresten din er ulike. Dere behøver ikke å like akkurat de samme tingene – samme filmer, musikk, hobbyer, og så videre. I stedet kan dere utfylle hverandre på flere områder. Husk at det ikke finnes noe mal på hva som er rett og galt, så lenge dere respekterer hverandres ulikheter.

3. Kommunikasjon
Prater dere ikke nok med hverandre, tar fantasien og analyseringen fort overhånd. Spesielt jenter er flinke til å la tankene løpe løpsk når det kommer til fortolkning av alt fra smser til tilfeldige kommentarer ... Dere må kunne snakke sammen om hvordan dere har det, og når noe skjer, må man kunne spørre «Hva mener du egentlig med det?»

4. Likestilling
Det er viktig at man har samme frihet og like mange rettigheter som den andre har. Den ene skal ikke alltid få bestemme hvilken film dere skal se eller hvor dere skal være, det skaper ubalanse og oppleves fort som urettferdig. Et forhold handler ikke om å være den «sterkeste» parten!

Les også: Disse filmene kan du se sammen med kjæresten

5. Selvinnsikt
Gjennom å finne ut hvem du er, hva du liker og hvordan du vil ha det, forenkler du mye for deg selv – og ikke minst for kjæresten din, som prøver å forstå deg. Samtidig kan du finne ut hvilke personlighetstrekk som kanskje er mindre bra for forholdet, og jobbe med å forandre disse, for at dere skal ha det best mulig sammen.

6. Forholds-lærdom
I stedet for å se eks-forhold som noe man ikke snakker om, kan det være en smart måte å ta lærdom på. Hva gikk galt i det forrige forholdet ditt, og hvordan reagerte du? Hva må til for at det blir riktig denne gangen? Ikke spør for mye om kjærestens tidligere forhold, men ikke bli sur og ta det som et negativt tegn dersom han/hun ønsker å snakke om det, heller.

7. Forsoning
Husk at det ikke finnes noe rett og galt, forsøk i stedet å lytte og inngå kompromisser. I et forhold må det være en vilje til stede – En vilje til å løse problemer når de oppstår. Ta tak i ting med én gang, og ikke la «én fjær bli til fem høns» før dere ordner opp.

8. Vennskap
Vennskap er viktig i et bra forhold, det innebærer jo at man trives sammen, liker å bare tilbringe tid med hverandre uten at det nødvendigvis skjer så mye, og at man vokser sammen – akkurat som man gjør med sine andre venner. Veldig mange går fra å være venner til å bli kjærester, og da blir det viktigste (og av og til vanskeligste!) å beholde vennskapet, i tillegg til å være kjærester.

9. Humor
Humor kan brukes aktivt som en hjelp og støtte i et forhold, så lenge den ikke er ondskapsfull. Det kan være utrolig befriende å tulle med seg selv og situasjoner dere kommer opp i, og kan dessuten være forsonende og avvæpnende etter krangling eller uenigheter. Om ikke par som ler mye sammen er merkbart lykkeligere enn andre, har de det iallfall garantert morsommere!

Les også:
Slik gjør du det slutt
Pinlige sex-spørsmål
Slik får du en date
Disse tv-parene elsker vi

Det siste fra biipMag: Gå til forsiden her